2db sztereo három utas hangfalhoz erősítő?
Figyelt kérdés
Fontos,hogy tv-hez, számítógéphez, telefonhozblehessen csatlakoztatni. Mik a lehetőségeim? A hangfalak mar megvannak de nem nagyon ertek az elektronikahoz. Koszonom a válaszokat előre is!2016. ápr. 30. 16:04
1/4 anonim válasza:
Több infó kellene a hangfalakról. Hány watt, hány ohm?
Ezeket vedd figyelembe. Az erősítő legyen 10-20 wattal erősebb, de az ellenállás legyen ugyanakkora, tehát ha a hangfalaid 8 ohmosak, akkor az erősítő is birja a 8 ohmot. Az én erősítőm pl. 4x75w-ot ad le 4 ohmon, 4x60-at 8 ohm-on (Pioneer a-441). Ezt feltüntetik általában az erősítő hátlapján, illetve az erősítő használati utasításában.
Ezen felül bármivel össze tudod majd kötni, csak egy megfelelő kábel kell hozzá, általában 3,5mm jack (ez megy a tv-be, számítógépbe, telefonba) - RCA (ez pedig az erősítőbe, ha régebbi tipusút veszel, akkor lehet, hogy RCA helyett DIN csatlakozó lesz rajta, de ne ijedj meg, olyan átjátszót is találsz kb. minden ezzel foglalkozó üzletben).
2/4 anonim válasza:
Bocsánat, elírtam, az erősítő legyen 10-20 wattal gyengébb, mint amit hangfalak elbirnak!!
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Média Marktban lebeszeltek róla hogy erősítőt vegyek a meglevo hangfalaimhoz merthogy hdmi nem fog menni rajta. De én is azt gondolom, hogy jackel bármihez hozza lehet csatlakoztatni. 100 000 foritot nem adok ki egy házimozi szettért hogy heti egyszer hasznaljam..
2016. máj. 12. 17:18
4/4 anonim válasza:
persze, nekik az a fontos, hogy megvedd a drágábbat. minden tv-n van jack csatlakozó, a számítógépen meg a telefonon pedig csak az van, tehát nem is értem, hogy minek emlegetett hdmi-t...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!