Miért nem szól "rendesen" az 5.1-es házimozi rendszerem térhangzása filmnézés közben?
A problémám az, hogy néha elcsípek egy-egy olyan filmet a tévében, ahol jól hallom a hangokat. Pl. a párbeszédeknél olyan, mint ha "benne lennék" a filmben (nem csak az első hangsugárzók szólnak, hanem a hátsó, surround hangszórók is).
Viszont, ha számítógépről nézek filmet (optikai kábellel csatlakoztatva a hangot), akkor ugyan működik az 5.1 (Dolby, DTS stb.), de "csak" pl. a film alatt lévő zenét hallom az összes hangszóróból, a párbeszédeket csak az elsőkből (több filmet is próbáltam, jó minőségben).
Igen, rendben vannak a hangszóró tesztek.
Én arra gondoltam amikor írtam, hogy minden hangszóróból hallom a dialógusokat, olyan érzést kelt, mintha én is ott lennék a jelenetben (tehát mint az életben).
Ezzel együtt ugyanúgy lehet hallani a többi hanghatás (pl. becsuknak egy ajtó hátul, jobbra stb).
Egy szóval sokkal realisztikusabb. Eddig ilyen csak a tévében leadott filmeknél tapasztaltam (pl. Viasat6, Paramount Channel).
:)
Arra szerettem volna célozni, hogy az való életben is van a hangnak egyfajta "térhatása".( hacsak nem valaki egy csövön keresztül beszél hozzád). Szóval érted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!