Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Digitális fényképezőgép...

Digitális fényképezőgép hibájával szertném kérni hozzáért fotósok segítségét! Van valaki?

Figyelt kérdés
Fujifilm Finepix S1500-as belépőszintű ultrazoom digitális fényképezőgép által készített képek hibája felől érdeklődnék.
2010. ápr. 4. 18:16
 1/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Egy újonnan vásárolt gép képeiről linkelek ide be fotókat, mert sajnos valami gond van vele, de nem értek hozzá.

Mi okozza ezt? A teljesen automata beállítás mellőzéséről olvastam a tesztekben, mert ez egy belépőszintű gép. Nem is várok csodát tőle, de ilyesmit azért szerintem nem szabadna csinálnia. A 15 ezer Ft-os kompakt Casio-m hibátlan fotót csinál, ez pedig kb 20 képből egyet vagy kettőt tud.

Manuális beállításokkal is rossz a kép. Lehet ez géphiba??? Mármint garis cserére jogosító??

Link:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. ápr. 4. 18:22
 2/10 anonim ***** válasza:

nem vagyok hozzáértő ,csak hobbifotós, de ez szerintem nagyon is géphiba , minimum firmware szintű , hibás tömörítés csinálhat ilyeneket , de mivel a képek felső része mindig hibás szerintem inkább CCD hiba lehet

a lényeg az hogy mindenképpen vidd el szervizbe , új készülékekre úgyis egy év garit kell adni / 3napon belül kötelessége az eladónak visszavenni

2010. ápr. 4. 18:43
 3/10 anonim ***** válasza:
egyébként nemcsak a nyíllal jelölt részek csíkosak , a képen belül más részeken is lehet látni a csíkozódást
2010. ápr. 4. 18:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Egyértleműen géphiba (a firmwarer szerintem ehez kevés, majdnem biztos, hogy van vmi komolyabb baja). Szerintem ha mostanság vetted vidd vissza a boltba, ha régen akkor minimum a szervízbe.
2010. ápr. 4. 19:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem vagyok túlságosan hozzáértő, szóval úgy olvasd:

Ez a sávosodás lehet CCD hiba, ha nincs rajta garancia, akkor ez lehet a legdrágább, viszont memóriakártyára íráskor is előfordulhat ilyen hatás. Ha a kártyaírója rossz, azt valószínűleg olcsóbban javítják. A harmadik, hogy talán a memóriakártya hibásodott meg, de gondolom, már többel is próbáltad.

2010. ápr. 5. 23:54
 6/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

Az utolsó képeken látom, hogy a képek teteje fekete-fehér. Mintha az érzékelő feletti RGB szűrő jött volna széjjel, ezért ott nem tudja kiszámolni a színeket, akkor viszont CCD hiba.

2010. ápr. 5. 23:57
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ma mindenképp beviszem a boltba. Szombaton lett véve, úgyhogy remélem a 3 napba belefér még és kicserélik.
2010. ápr. 6. 10:15
 8/10 A kérdező kommentje:
Hát, nem volt sima ügy... Azért a jó magyar mentalitáshoz híven foggal körömmel próbáltak meggyőzni az ügyfélszolgálaton, hogy ez nem hibás, ez ilyen képet tud, aztán, hogy nem jól állítottam be, meg, hogy ne hasonlítsam a profi gépekhez, ettől azért nem kell csodát várni, stb., ja és, hogy felvehetik szervízre, de higyjem el felesleges, mert ugyanezt fogom visszakapni. Aztán kivertem a balhét, hogy 3 napon belül van, cseréljék ki és kész, és amikor kezdtem határozottabb és követelőzőbb lenni, lám lám előkerült egy új és megírták a papírokat. :)
2010. ápr. 7. 09:58
 9/10 anonim válasza:
hasonlót nekem is csinál, de nem mindig. csak ha manuálisban fotózok, de akkor is, ha csak olyan 6-8 mp-es zártidőre rakom.és nekem vízszintes vonalak vannak benne... :D :(
2010. máj. 31. 00:09
 10/10 anonim válasza:
De a pezső+bomba meg az apácák a tv-ben az jó XDXD
2010. máj. 31. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!