Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Jamo studio 180 hangfalra azt...

Sojo kérdése:

Jamo studio 180 hangfalra azt írták, hogy 4-8 ohm. Ez tulajdonképpen mit jelent? Akár 4 akár 8ohm-os erősítőre is köthető? Az erősítőm 8-16 ohm-os. Ráköthetem?

Figyelt kérdés
2016. márc. 6. 22:58
 1/3 JulesM111 ***** válasza:

Ma már az erölködők nem idegesek az ohm-ra.

Hangsugárzódnál simple-wiring esetén az ellenállása 1kHz-en 8 ohm, biwiring esetén 4-4 ohm, szintén 1kHz-en.

Erölködődnek pont jó lesz ez a hangsugárzó. Ha mégsem nyert, majd letilt a védelem ;)

2016. márc. 7. 05:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Így van, köthető 4 és 8 ohmra is. Rajta van a hangfal hátulján, hogy hogyan kösd a 4 és hogyan a 8 ohmhoz. Ha 4-re kötöd, megölöd az erősítőt, szóval figyelj oda.
2016. márc. 7. 15:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Elég sületlenségeket beszélnek az előttem szólók, látszik hogy semmi közük az elektronikához.

Egy hangszórónál felesleges egyenáramú ellenállásról beszélnünk, azaz 4 vagy 8 ohmról, ugyanis a hangszórót jó esetben sosem egyenárammal hajtod. Hangfalnál impedanciáról beszélünk, azaz frekvenciafüggő ellenállásról.

A hangfalban a hangváltó hivatott a hangsugárzó készletre jutó frekvenciák szétválasztása és az impedancia viszonylagos szinten tartása.

Ugyanis a hangszóró rezonancia frekvenciáján például van egy impedancia csúcs. Az impedancia kiugrásait a hangváltóban RLC elemekkel kompenzálják hogy egyenletesebb legyen az impedancia menet.

Mivel teljesen egyenesre húzni nem lehet, azaz csak nagyon bonyolult hangváltókkal lehetne elérni, így ráírják hogy 4-8 ohm.

A studio 180 nem is alkalmas dupla vezetékelésre, ennyit az előttem szólókról.

2016. márc. 7. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!