Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Vettem egy 4K TV-t, és a régi...

Vettem egy 4K TV-t, és a régi Full HD TV-n szebb a kép, miért?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Rendeltem egy Samsung UE48JS8500 4K televíziót, és egy sima (nem HD) csatornánál a régi TV-n jobb a kép (nem annyira pixeles, de a színek az új TV-n jobbak). Közelről már élvezhetetlen (3-3,5 méter), 4 vagy több méterre kell menni, hogy egyáltalán legyen olyan a képe mint a régi tv-n. HD, Full HD csatornán se sokkal szebb a 4k, pedig van már benne elég sok minden (nano kristály technológia...). Egyébként UPC Directtel van összekötve. Én úgy gondolom, hogy mivel az új televízió 48 colos, a régi pedig 32, így a régin sűrűbben állnak a pixelek, és ezért tűnik szebbnek rajta a kép, vagy mi okozhatja a gondot?
2016. febr. 21. 18:47
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja a régi tv még egy épp-hogy 1080p-t tudó 5-6 éves LCD LG, tehát még nagyon alap. Ezért várnám el az újtól, hogy ha más nem, de sima SD csatornán is nyújtson olyan képet, mint a régi...
2016. febr. 21. 18:49
 2/3 anonim ***** válasza:
A nagyobb képátló miatt rosszabb a kép. Ugyanannyi pixelt nagyobb területen osztassz el, így egy egy képpont nagyobb lesz. Egyértelműen egy 4K Tv-t nem használsz ki egy sd csatornával, nyílván az igazi teljesítménye a 4k felbontású tartalmaknál fog megmutatkozni. Próbáld ki :)
2016. febr. 21. 18:59
 3/3 A kérdező kommentje:
Persze, 4k videóval gyönyörű, átlagon felüli videót ad azzal semmi probléma, csak ugye még HD csatornákból is elég kevés a felhozatal, nemhogy még a 4k-ból, amiből még filmet se találtam, tehát még egy darabig nem tudom kihasználni, én ezt ilyen parasztvakításnak tartom, de már rájöttem, hogy egyenlőre nem sok értelme van számomra ilyen készüléket vásárolni :D
2016. febr. 21. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!