Milyen vakut lehetne rádugni egy Fuji FinePix s7000 tipusú fényképezőgépre? Ha lehet, olyat ajáljatok, amit meg is lehet venni Magyarországon, olcsón, ha lehet. Esetleg ha olcsón találok Nikon-talpast, az jó hozzá?
Szia,
Nos elég nehéz, megfelelő külső vakut választani ehhez a géphez ugyanis ez a típus nem alkalmas rendszervakú fogadására, amellyel kommunikálni tudna. Sajnos inkább csak reklámértéke van a gépre épített klasszikus vakupapucsnak. Én egy Soligor 30 DA típusú robotvakut vásároltam a 7000-semhez, de elég nehézkes vele fényképezni mivel a vaku automataikája ISO100-as érzékenységhez van kalibrálva a 7000-es pedig ISO200 alá nem tud menni. Ököl szabályként mondhatnák azt, hogy egyel kisebb rekesz, megfelelne a probléma orvoslásához, de a gyakorlatban nem működött a dolog, hol sötétek lettek a képek, hol pedig beégtek. Ez a vaku lehetőséget biztosít arra is, hogy manuálisan használd, ez azt jelenti, hogy ilyenkor teljesen lebutul és mindig teljes teljesítménnyel villan, és neked kell megsaccolnod a fényviszonyok, és a távolság figyelembevételével, hogy mekkora rekeszt kell állítanod a gépeden. (A záridőt külső vakuval 1/125-öd szekundumra szokás állítani.) Nos ha mozgalmas eseményt szeretnél fényképezni, vért fogsz izzadni, és csak a szerencsén múlik, hogy hány jó képed lesz.
Tehát neked egy normális robotvakura lenne szükséged, amelynek az automatikája ISO200-as érzékenységhez is beállítható, de ilyen vakut egyre nehezebb beszerzi, ugyanis a „játékszer” kompakt gépek semmilyen külső vaku fogadására nem képesek, a komolyabb tükörreflexes vázakhoz pedig, gyártanak profi rendszervakukat, amelyek minimum ugyanazt a korrekt szolgáltatást nyújtják, mint a beépített beépített vakuk csak nagyobb villanóteljesítmény mellett.
Ha elég elszánt vagy a Soligor vakui közül válasz egyet pl.: „Soligor Auto DG-340AZ”, de ő is ISO100-ra van hangolva, tehát csak manuál módban fogod tudni használni, az pedig elég macerás.
Remélem tudtam segíteni,
Sok szerencsét, kitartást, és türelmet a „FinePix S7000 + külső vaku” kombó használatához :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!