Adott egy Samsung SV-240X Videókazetta lejátszó ami rossz, a baj az, hogy elakadtam mi lehet a baja, tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Az egész úgy kezdődött, hogy kiment benne a biztosíték, aztán kiderült hogy a képen látható nagyobb tranyó full rövidzárként működik, de mivel későn vettem észre így a mellette lévő diódát, 2db ellenállást és a kisebb tranyót is kinyírta, most ott akadtam el hogy ezek mind ki lettek cserélve, és még mindig nem kapcsol be. A nagytranyó viszont kb 10mp után már forró, kimértem a kimenő feszültséget, de az nagyon ugrál 1-2 voltokat (7v körül van az ott lévő feszültség ha jól emlékszem). A transzformátorok nem szakadtak, elvileg, kimértem és mindegyikük tekercsei jók, az egyenirányító diódák úgyszint, és a kisebb ellenállások is.
Képek: [link]
2016. febr. 4. 20:09
1/3 anonim válasza:
Nézz át minden kapcsolódó áramkört, ellenállásokat alul is! Ha minden ok. akkor valószínűleg a súlyos fázishiba (amit a tranyó okozott) kinyírta a vezérlőchipet ami az alaplap alján található.
2/3 A kérdező kommentje:
Oké, köszi, megnézem. :D
2016. márc. 15. 09:54
3/3 anonim válasza:
Fázishiba a fejedben van....
Súllyos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!