Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Egy ilyen mini pendrive nem...

Egy ilyen mini pendrive nem melegszik nagyon át?

Figyelt kérdés

[link]

és létezik ebből a fajtából 32GB-os is?

2016. febr. 2. 23:10
1 2
 1/11 anonim válasza:
Nemszabadna túlmelegednie, szerintem létezik, bár én a Kingston-t ajánlom.
2016. febr. 3. 05:02
 2/11 anonim ***** válasza:

Igen létezik

[link]

viszont ma már nem érdemes USB 2.0-ás pendrive-ot venni

2016. febr. 3. 07:25
 3/11 anonim ***** válasza:

Ugyanott, az Extreme digital oldalán is van:

[link]

2016. febr. 3. 11:22
 4/11 A kérdező kommentje:

ez se melegszik túl?

[link]

2016. febr. 3. 11:23
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem.

Operating Temperature: 0°C to 60°C

Storage Temperature: -20°C to 85°C

2016. febr. 3. 13:07
 6/11 anonim ***** válasza:

Sőt, még az 1 TB-osoknak is ugyanezek az adatai...

Nem a tárolókapacitástól függ a hőmérsékletük.

2016. febr. 3. 13:11
 7/11 A kérdező kommentje:
azt hiszem nem arra válaszoltál, ami a kérdés, nem azt kérdeztem, hogy mekkora hőmérsékletem működőképes, bárha azt feltételezed, hogy önmagát nem teszi tönkre, akkor is a 85 fok az megégeti a kezet, szóval ha félreértetted a kérdést, de értem a válaszod
2016. febr. 3. 13:11
 8/11 anonim ***** válasza:

Értem a problémádat, úgyhogy megmagyarázom az írt adatokat.

Nézzük sorjában a dolgot:

1. Az a 85 fok, az a max. tárolási (környezeti) hőmérséklet. Ahol 85 fok körül van a hőm. ott nemigen tartózkodunk, pláne nem dolgozunk. (úgyhogy a Storage Temperature jelen esetben lényegtelen számunkra...)

2. Az Operating (üzemelési) hőm. max. 60 fok (nyilván ez nem tizedfokra pontos érték) Tehát e fölé nem megy. Mert akkor leállna a rajta végzett művelet. Akkor pedig nem melegszik tovább, mert a rajta végzett műveletek sebességétől függ a melegedése.

Ha feltételezzük, hogy a legnagyobb sebességgel és hosszú ideig dolgozik, és netán eléri a 60 fokot, akkor:

3. embere válogatja, hogy ez túl forró, vagy nem. Van akinek már a 45 fok is forró, van akinek viszont a 60 sem az...

4. a nagyobb kapacitású, gyors (írási/olvasási sebesség), és márkás pendrive-ok kialakítása olyan, hogy a ház hőleadása a lehető legnagyobb legyen (burkolat anyaga, mérete, stb)

5. amint befejeződött a művelet, rögtön el kezd hűlni. Egy meghajtót úgy távolítunk el (adataink védelme érdekében úgy "illik") hogy előtte leválasztjuk a rendszerről. Megkeressük a megfelelő ikont, kiválasztjuk a "Biztonságos eltávolítás"-t, rákattintunk. Ezalatt tovább hűl a pen.

6. ha még ezután is túl forró lenne, várni kell kb. 15-20 másodpercet és utána kihúzni. (gondolom nem ennyin múlik az élet?)

Ezért írtam le az előző hsz.-ban a két adatot.

Remélem érthető voltam és nem túl hosszú.

2016. febr. 3. 14:44
 9/11 A kérdező kommentje:

köszi szépen a részletes választ

az mondjuk megdöbbentő nekem, hogy egy ilyen pici pendrive-ban még egy hőmérő is van pluszba, ami leállítja, akkor gyógyszertárban miért nem árulnak sokkal kisebbeket?

2016. febr. 3. 20:17
 10/11 anonim ***** válasza:

Ne úgy képzeld el, hogy valamilyen mikroszkópikus nagyságú hőmérő méri.

Az egész áramkör és alkatrészeinek jellegéből, méretéből, kialakításából és a felhasznált anyagok fizikai jellemzőiből adódik, hogy mennyi hőt bír. Ez tulajdonképpen egy tapasztalati érték. Ami elméletileg nem biztos hogy ennyi, de gyakorlatilag a 60 fok, aminél még biztosan működik, fölötte már erősen kétséges...

2016. febr. 3. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!