Egy ilyen mini pendrive nem melegszik nagyon át?
Ugyanott, az Extreme digital oldalán is van:
Nem.
Operating Temperature: 0°C to 60°C
Storage Temperature: -20°C to 85°C
Sőt, még az 1 TB-osoknak is ugyanezek az adatai...
Nem a tárolókapacitástól függ a hőmérsékletük.
Értem a problémádat, úgyhogy megmagyarázom az írt adatokat.
Nézzük sorjában a dolgot:
1. Az a 85 fok, az a max. tárolási (környezeti) hőmérséklet. Ahol 85 fok körül van a hőm. ott nemigen tartózkodunk, pláne nem dolgozunk. (úgyhogy a Storage Temperature jelen esetben lényegtelen számunkra...)
2. Az Operating (üzemelési) hőm. max. 60 fok (nyilván ez nem tizedfokra pontos érték) Tehát e fölé nem megy. Mert akkor leállna a rajta végzett művelet. Akkor pedig nem melegszik tovább, mert a rajta végzett műveletek sebességétől függ a melegedése.
Ha feltételezzük, hogy a legnagyobb sebességgel és hosszú ideig dolgozik, és netán eléri a 60 fokot, akkor:
3. embere válogatja, hogy ez túl forró, vagy nem. Van akinek már a 45 fok is forró, van akinek viszont a 60 sem az...
4. a nagyobb kapacitású, gyors (írási/olvasási sebesség), és márkás pendrive-ok kialakítása olyan, hogy a ház hőleadása a lehető legnagyobb legyen (burkolat anyaga, mérete, stb)
5. amint befejeződött a művelet, rögtön el kezd hűlni. Egy meghajtót úgy távolítunk el (adataink védelme érdekében úgy "illik") hogy előtte leválasztjuk a rendszerről. Megkeressük a megfelelő ikont, kiválasztjuk a "Biztonságos eltávolítás"-t, rákattintunk. Ezalatt tovább hűl a pen.
6. ha még ezután is túl forró lenne, várni kell kb. 15-20 másodpercet és utána kihúzni. (gondolom nem ennyin múlik az élet?)
Ezért írtam le az előző hsz.-ban a két adatot.
Remélem érthető voltam és nem túl hosszú.
köszi szépen a részletes választ
az mondjuk megdöbbentő nekem, hogy egy ilyen pici pendrive-ban még egy hőmérő is van pluszba, ami leállítja, akkor gyógyszertárban miért nem árulnak sokkal kisebbeket?
Ne úgy képzeld el, hogy valamilyen mikroszkópikus nagyságú hőmérő méri.
Az egész áramkör és alkatrészeinek jellegéből, méretéből, kialakításából és a felhasznált anyagok fizikai jellemzőiből adódik, hogy mennyi hőt bír. Ez tulajdonképpen egy tapasztalati érték. Ami elméletileg nem biztos hogy ennyi, de gyakorlatilag a 60 fok, aminél még biztosan működik, fölötte már erősen kétséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!