Tesco-ban vásárolt tv-nél ha a vasárnap a vásárlást követő 3. nap, attól még hétfőn vissza veszik ha hibás?
Pénteken vettünk egy tv-t a Tesco-ban, akkor este még jó volt. Aztán szombaton meg elkezdett akadozni a menüben lépkedés, meg néha fogta magát és csak úgy kikapcsolt a tv.
Én úgy tudom hogy vásárlást követő 3 napon belül bármikor vissza veszik, akkor is ha csak simán nem tetszik. Na de vasárnap nincs nyitva Tesco és pont vasárnap a 3. nap. Ilyenkor az a nap is beleszámít vagy hétfőn ugyanúgy vissza veszik? Általában este szoktunk tv-zni ezért nem tudtuk vissza vinni szombaton.
Rosszul tudod, a kereskedő nem köteles visszavenni a terméket minőségi hiba nélkül. Régóta nincs már ez a fajta 72 órás pénzvisszafizetési garancia. Csak az online vásárolt termékekre vonatkozik a hiba nélküli elállási jog.
Ugyanakkor a te általad vásárolt készülék nagy valószínűséggel hibás, így te élhetsz azzal a jogoddal, hogy a vásárlástól számított 3 MUNKANAPON belül kérheted a hibás termék cseréjét. Három munkanap után már csak a javítást kell biztosítani az eladónak. A vételárat egyik esetben sem köteles visszaadni.
Nagy szerencséd van, hogy a Tesco ezeket a dolgokat nagyon rugalmasan kezeli, tehát holnap irány a Tesco és beszéljétek meg, hogy mit tudnak ajánlani (a cserét mindenképpen kötelező nekik). Már csak egy kérdésem lenne: milyen márkájú tévéről van szó? Valahogy az az érzésem, hogy Technika...
Sharp? Ezen nagyon meglepődtem...
Csak azért kérdeztem, mert a bátyámnak másodállásban van egy szórakoztató elektronika szervize és néha én is be szoktam segíteni neki a javításokba.
A Sharp márkával nagyon ritkán találkozunk - igaz nem is annyira nagy az arányuk a piacon - de korrektül összerakott készülékek szoktak lenni.
Szóval holnap irány a Tesco!
Nekünk évek óta tökéletesen működik a Samsung.
Egyébként nem biztos, hogy a tv készülék a hibás. Milyen antennátok van? Milyen a set top box? Milyenek a vételi lehetőségek nálatok? Ha új helyre költöztetek, ott a szomszéd házakat kell megnézni, ha mindenhol ott van a műholdvevő, akkor azt kell beszerezni, de ahhoz is speciális set top boxot kell venni és azzal beállítani a menűben. Ha van kábelhálózat, akkor kábeltévé fog működni. Minden esetben jönnie kell a MindigTv ingyenes csatornáinak. Minden lapostévé igencsak érzékeny az antennára. Előbb ezt tisztázzátok, ha sokat kockázik és ki is kapcsol, akkor kiírja nálunk pl. hogy gyenge a jel vagy nincs, akkor az vételi probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!