Samsung GT-N8000 tablet hard reset után is vírusos, mit tegyek?
Sziasztok!
Egy nagy segítségre lenne szükségem. Van egy lassan 3 éves Samsung GT-n8000 tabletem. Tökéletesen működött eddig, főleg a fiaim használták játékra. Nemrég szóltak, hogy folyamatosan újraindul a tablet. Nos, találtam jónéhány alkalmazást, ami települt a készülékre, például "hot wallpaper", és számos "felnőtt dolgokat" reklámozó app, felugró ablak,ráadásul letörlés után is maguktól újratelepültek. Csináltam több factory hard reset-et, de érdekes módon utána is megmaradnak, újratelepülnek ezek a vírusok-trójaik. Nem is hittem volna, hogy Androidon is léteznek ennyire agresszív vírusok....Olvastam külföldi fórumokon, hogy a ROM flashelése segítene ezen a problémán, valami Odin programmal. Nem vágom ezeket a linuxos dolgokat, tudnátok segíteni, hogyan fogjak hozzá, úgy hogy ne legyen utána használhatatlan a készülék? Előre is köszi
Ha nincs root hozzáférése a vírusoknak, akkor tudomásom szerint lehetetlen, hogy hard reset után újratelepüljenek. Csak a /system partíción lévő appok maradhatnak meg, amibe root hozzáférés nélkül nem tud települni semmi.
Egy ROM flashelés viszont minden bizonnyal megoldja a problémát, akármi is legyen. Itt van egy részletes útmutató: [link]
Esetleg előtte nézd meg, hogy a Play Store-on le vannak-e töltve ezek a bizonyos alkalmazások, valamint hogy SD kártya behelyezése nélkül is visszatelepülnek-e.
Az én Samsung tabletem is 3 éves, de első perctől rajta van egy ingyenes AVG védelem.
AVG Android telefonra és tabletre
Védje meg mobil készülékeit az AVG-vel!
Válassza az INGYENES vagy bővített funkcionalitású kereskedelmi változatot.
vírusvédelem
sms spam védelem
elveszett készülék keresése
és sok minden más...
Töltse le most!
NE a Google Playről töltsd le! Azok között van fertzőzött is, hanem a gyártó honlapjáról.
AVG, Eset Mobile Security Free bármelyik jó.
Ha nem engedi telepíteni, akkor elviszed a gyártó szervízébe (Budapesten a Váci úton van, a Westenddel szemben van) és lecserélik rajta a szoftvert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!