Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ez az autórádió megfelelő...

Ez az autórádió megfelelő lenne ezekkel a hangszórókkal?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy Fiat Stilo autóm (5 ajtós), és a gyári rádiót szeretném USB portal rendelkezőre cserélni.

Kinéztem két fejegységet:

1: [link]

2: [link]

Valamint két pár hangszórót hozzá:

1: [link]

2: [link]

Szerintetek melyik fejegység lenne jobb, melyik hangszóróval? (ajánlhattok mást is)

Igazából nem az a lényeg számomra, hogy hatalmas hangerővel bírjon szólni, hanem hogy tiszta/részletes hangja legyen.

Előre is köszi a segítséget!

2016. jan. 20. 14:00
1 2
 1/20 dirtboy ***** válasza:

tiszta részletes hang ezekkel nem lesz.

a kétdines fejegység minősége kb a fele annyiba kerülő 1dines szintjét hozza.

jelen esetben ezek kb belépő szintűek.

a fejegység minőségét az is rontja hogy a saját végfokát akarod használni /nem írtad hogy erősítőt használnál/,a kiolvasott jel tehát nem egyből jó minőségű erősítőbe ju hanem a fej gagyi fékfoka fogja felerősíteni ami közben elég sokat ront rajta.

a 2din méretet egyébként nézd meg a kocsidban hogy be fér e teljes mélységben.

a gyári lehet 2din méretű de pl rövidebb vagy éppen csak ez eleje ami 2din-es közben meg mögötte a fejegység csak 1 vagy 1,5din méretű.

én focal mániás vagyok,ugyan de ezt a focalt nem tudom ajánlani,a focal egy kimagasló márka azt sem értem minek árul ilyen olcsó szettet,nem méltó hozzá mert nem hozza a színvonalat.

én gladen alpha 165-ot javaslok ha fejről hajtás megy,ha 30as kategória is szóba jöhet akkor rainbow slx 265.

ajtót bitumenlapozd ki,és erősítő vételen gondolkozz el,ezek nélkül nincs tiszta részletes hang csak akkor ha még nem hallottál jó rendszert hogy hogy szól.

2016. jan. 20. 14:12
 2/20 A kérdező kommentje:

lehet szó erősítőről, ha nem kell hozzá atomjaira szedni a kocsit. Előle valahová ellehet rejteni?

Ajánlhatsz valami jobb hangszórót, maximum 100 000 ft-ot szánnék rá, nekem nem ér meg többet a dolog.

2016. jan. 20. 15:36
 3/20 A kérdező kommentje:

most kaptam egy ajánlatot. Egyik ismerősöm szólt, hogy van egy gyári BOSE rendszer egy Alfa 159-es autóból. 100 000 ft-ért adják beszereléssel együtt. Állítólag erősítővel együtt van.

Kérdésem, hogy megérné ez így, megnézzem?

2016. jan. 20. 17:41
 4/20 dirtboy ***** válasza:

én nem tartom sokra ezek a gyári bose cuccokat,túl vannak misztifikálva,egyáltalán nem olyan jó mint amilyen nagyra van tartva ez a bose márka.

100 ropis komponens szett felesleges lesz mert tudása nem lesz kihasználva.

fordítva jobb lenne hogyha 100ropis fej lenne és 50 ropis szett.

de még jobb lenne ha el lenne osztva és lenne egy 60-70ezres fej,30ért egy jó 4csatis erő és 40-50ért szett.

a legjobban meg úgy járnál ha minden használ lenne.

40-50ért tudnál venni régi szériás időkorrekciós alpine fejet.

30 körül egy jó erősítőt és 30korül egy jó használt szettet.

használt cucc sokszor fele áron megy,van hogy még annyi sem. tehát 100ból kihozhatsz olyan rendszert amit új cuccokból 200-230ba lenne.

döntsd el hogy legyen aztán tudunk utána beszélni a részletekről valamint akkor már típusokról.

2016. jan. 20. 18:43
 5/20 A kérdező kommentje:

Használt dolgokat nem szeretnék, akkor inkább még teszek hozzá.

Új dolgokból kb mennyi lenne az egész? Nem muszáj a 2 din-es fejegység.

2016. jan. 20. 20:07
 6/20 dirtboy ***** válasza:

hát úgy elég húzós árban lenne,de még mindig igény függő.

én úgy vagyok vele hogy időkorrekció nélkül nem hifi az autóhifi.

tehát kell egy időkorrekciós fejegység,ez kb 60ezer minimum,alpine ból.

cde-178bt amit ajánlok,volt ilyenem,nem rossz,egész jó audió beállítási lehetőségei vannak.

komponens szettből 30-60ezer közt érdemes kb költened rá,itt még típust nem írnék előbb írd meg mit vársz el tőle,milyen zene stílusban kéne jónak lennie.

erősítőkből 4csatonás ami már mondjuk rá hogy kezd jó hangú lenni az 50ropi.

hogy őszinte legyen ilyenkor van az hogy egy régebbi gyártású használt erő ami megvehetsz már 17-30ezerért olyan színvonal amit az új 50-60ropis erő meg sem közelít.

pl itt egy helix hxa40 25ért,amit ez hoz színvonal még újból még 3x ennyiért sem kapsz meg. [link]

2016. jan. 20. 20:35
 7/20 A kérdező kommentje:

Gondolkodtam az este, hogy végülis nincs semmi értelme, hogy hátra is kerüljenek hangszórók, mert 95%-ban vagy magamban megyek az autóval, vagy barátnőmmel, két havonta egyszer meg esetleg ül valaki hátul.

Mindenképpen szeretnék maradni az új termékeknél, még ha drágább is. Az úgy megoldható, hogy most veszek egy fejegységet és egy pár hangszórót előre, aztán következő hónapban egy erősítőt hozzá?

Ez az időkorrekciós dolog mit jelent?

Zenében változó amit hallgatok, legtöbbször Genesis, néhány Guns 'n Roses szám, Bon Jovi, Celine Dion stb, tehát olyan zenéket, amiben egyszerre sok hangszer szól, nem az ilyen dücc-dücc dolgokat.

Úgy döntöttem, hogy most rászánok 100 000 ft-ot a fejegységre és egy pár hangszóróra. Jól tudom, hogy a komponens az jobb, mint a koax?

Tudnál ajánlani ilyen zenékhez egy pár hangszórót és egy fejegységet? 2 Din-es jobb lenne, jobban tetszik mint az 1 Din-es :)

2016. jan. 21. 16:11
 8/20 A kérdező kommentje:
a kocsi ajtóba 16,5 cm-es megy bele és 65 mm mélységig, a csipogó pedig a tükör mögött van, annak nem tudom a méretét sajnos.
2016. jan. 21. 16:13
 9/20 dirtboy ***** válasza:

azokhoz is jó a rainbow

100ból akkor mehet az alpine cde-178bt és a rainbow slx265.

az idő korrekció azt jelenti hogy késleltetni tudod a hangszórókat/oldalakat.

mivel nem minden hangszóró egyforma távolságra van a vezetőtől így hangzás sem olyan lesz mint kéne.

idő korrekcióval be állítható hogy a hanghullámok akkor érjenek el hozzád mikor kell.

házimozik esetében is fellelhető ilyen.

2016. jan. 21. 16:54
 10/20 A kérdező kommentje:

közben kicsit nézelődtem, keresgéltem az Alpine honlapján, és találtam egy 2 DIN-es fejegységet, ami rendelkezik időkorrekcióval, Alpine CDE-W296BT, megnézed, hogy ez jó e?

Amit ajánlottál Rainbow hangszórót megkerestem, és pont abban a webáruházban volt a fentebb említett 2 DIN-es időkorrekciós Alpine fejegység. Ide linkelem a megrendelőt, hpgy jól raktam e össze, megrendelhetem így?

itt a link a kosár tartalmához: [link]

2016. jan. 21. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!