Van értelme UHD TV-t venni 2016-ban?
Sziasztok,
TV vásárlás előtt állok, és a szokásos dilemmával küzdök. Nem tudom, hogy megéri-e előre gondolkodva UHD (3840x2160) tv-t vásárolni. Úgy hogy gyakorlatilag a rá való tartalom még ritka. A kiszemeltem az LG43UF680V Leginkább attól félek, hogy a full hd tartalom csúnyán fog kinézni rajta. Bár itt már felhívták a figyelmem, hogy mivel a pixelszám a duplája így nem lesz képromlás. Tehát elviekben ugyanúgy nézne ki a dolog mint egy gyári full hd. Személyszerint nem igazán látom azt, hogy a rá való tartalom elérhető lesz-e a következő mondjuk 2 évben. Nyilván itt nem a tv adók sugárzott műsorára gondolok. A kérdésemet már 2014-ben feltette már valaki. Azóta szerintetek van változás?
Köszönöm a válaszokat.
Nem régen vettem TV-t, hasonló dilemmával.
Az UHD TV-k ára szépet esett 250-300k között van már egy jól használható UHD. Ha bírod zsozsóval, vegyél UHD-TV-t.
Milyen távolról akarod nézni a TV-t? Ez egy nagyon fontos dolog. 42"-nél a full HD-t kb 160cm-ről lehet kiélvezni. Akkor az UHD-hoz még közelebb kéne ülni, különben felesleges.
Még mindig aktuális.
Sziasztok,
Köszönöm a válaszokat.
Ha jól értelmezem egy leginkább nem a válasz.:)
Tulajdonképpen 160 cm-nél messzebbről nézem. Legalábbis általában.
És valóban a teljes pixelszám a négyszerese. Én a pixel sorokra gondoltam (1080p ~> 2160p)
Köszönöm mégegyszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!