Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mit jelent az 1400 PQI? (Tv...

Mit jelent az 1400 PQI? (Tv képfrissitésénél)

Figyelt kérdés
Keresgéltem de nem találtam seholsem hogy az hány hz... Köszi előre is a segítséget.

2016. jan. 20. 01:49
 1/5 Osynho ***** válasza:
51%
Ha megtalálnád hány hz, akkor se lennél előrébb. :-) Az is csak egy viszonyszam lenne, amivel a gyártók az elektronika mozgókép megjelenitesi, mozgókép felbontási képességeit jelöli. A számok úgysem összehasonlíthatók a gyártók kozott. Hogy most hz-nek, pqi-nek vagy lekváros kenyérnek hívják, az mindegy. Gyártón belül mutatja, melyik a fejlettebb tv, azonos áron pedig kb hasonlóak a márkák.
2016. jan. 20. 08:41
 2/5 A kérdező kommentje:

De akkor ez most mit jelent hogy 1400? Jó ez? Mert nekem ez nem mond semmit...

Meg eleve nem is értem miért nem azt adják meg ami érdekel...hogy 1sec alatt hány képet tud megjeleníteni...felbasz

2016. jan. 20. 08:59
 3/5 Osynho ***** válasza:
100%

Azt jelenti, hogy a gyártó kínálatában jobb mondjuk az 500-nál, de gyengébb mondjuk a 2000-nél (most csak írtam két számot, mindegy, hogy léteznek-e). Mivel nem alap kategóriás tv-ről van szó, így a mozgásmegjelenítés vállalható lesz. Egyszerűbb lenne konkrét tv-ről beszélni, mert ez a szám önmagában nem sokat jelent. A PQI a Samsungnál van.

"Meg eleve nem is értem miért nem azt adják meg ami érdekel..."

Ha a képminőség érdekel (talán ez a fontos), akkor hozzáértők tapasztalatait kell kikérni (nem euronics, MM "szakértőket", releváns tesztoldalak tesztjeit, illetve saját forrással, lehetőleg nem neontenger alatt megnézni. A többi csak mellébeszélés.

"hogy 1sec alatt hány képet tud megjeleníteni...felbasz"

Mert ez nem így működik. Ez lcd, nem crt, utóbbinál egyszerű volt. Az lcd technológia eleve állóképek megjelenítésére kitalált technológia. Amint mozgásba kerül a kép, elmosódik, a mozgókép felbontása alacsony. Ezt javítják különböző eljárásokkal, a tv elektronikája által. Pl interpolálnak egy köztes képkockát, ami nem a filmből való, hanem a tv számolja ki (persze ennek vannak mellékhatásai is), vagy beszúr egy fekete képkockát, amitől az emberi szemet átverve jobb lez a mozgások megjelenítése. Most te hány fekete képkockára vagy kíváncsi?Vagy hány közbeszúrt képkockára? Ezek váltakozásával, mértékével jön ki ez a sok nagy szám, amire az emberek ugranak, mert a nagyobb szám = jobb tv. Bár ilyen egyszerű lenne. És még csak a mozgásmegjelenítésnél tartunk, ami ugye csak egy kis része egy tv tudásának... Maxra tolt képjavítókkal egyébként számomra élvezhetetlen a kép, mert bármilyen filmből brazil szappanoperát csinál, ami gusztustalan. Persze, van akinek pont ez tetszik, az nyomja csak fel csutkára. :D

2016. jan. 20. 10:14
 4/5 A kérdező kommentje:

"Egyszerűbb lenne konkrét tvről beszélni"

Ez lenne : [link]

2016. jan. 20. 10:24
 5/5 Osynho ***** válasza:
43%

A 6-os szériába tartozó tv-k már általánosságban jó képminőséget adnak, de keress rá konkrét modellre, olvass teszteket. Műszeres mérések, szubjektív ítéletek miatt. Ajánlo a prohardver tv-kkel foglalkozó topicjait, különös tekintettel a Samsung tv topicra, ahol tulajokkal is tudsz beszélni.

Ha engem kérdezel, ennyit nem adnék egy 55"-os lcd tv-ért. :) Véleményem szerint az uhd felbontás inkább nagyobb képátlónál nyújt valós előnyt, sőt leginkább projektornál, ahol azért valóban nagy képről beszélhetünk. :) 55"-os full hd tv-m van (Panasonic 55AS640, 230e volt szeptemberben), 2,5m-ről nézem, uhd esetében közelebb kellene ülni. Ha lenne több pénzem, vagy nagyobb full hd-sat vennék, vagy oledet, ami már komolyabb, mint az lcd tv-k.

2016. jan. 20. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!