Milyen e-book olvasót ajánlanátok?
Tudom, hogy csordultig tele van az oldal ilyen kérdésekkel, és hogy a google-ön is utána lehet keresni, de én szeretnék felhasználói vélemények alapján dönteni.
Szempontok:
- nem bántja a szemet
- lehet szótárat tölteni rá (ezt úgy értem, hogy ha mondjuk egy angol szóra kattintok, akkor egy külön ablakban leírja a szó jelentését, ha van szótáram; az androidos kindle alkalmazás is így működik)
- támogatja a magyar (és a francia) nyelvű könyveket (tehát megjelennek az ékezetes karakterek rendesen)
- usb-kapcsolat
- zenelejátszóra, filmnézőre, stb nincs szükségem, de azért a képeket fekete-fehérben tudja megjeleníteni
- wifi mindegy
- háttérvilágítás mindegy
- érintőképernyős vagy nem (szerintem) mindegy
- az ára ne legyen azért csillagászati
Remélem nem túl sok, amit kérek, és tudtok segíteni. Előre is köszönöm.
Kindle paperwhite.
-E-papíros, jól olvasható.
-van rá szótár (német és angolt találtam eddig). ráböksz egy szóra és rákereshetsz a felrakott szótárakban/googléval
-A magyar ékezetek rendben vannak, a franciákat nem próbáltam, de biztos az is rendben van
-USB-s
-Sokáig bírja egy feltöltéssel.
-wifi van, nem is használom USB-vel.
-háttérvilágítás állítható
-érintőképernyős
-2 féke verzióban van. Ha reklámokat tol, akkor olcsóbb. A reklámok nem zavaróak, mert egy része akkor látszik, ha nem használod, a másik része meg a könyv lista alján van egy csíkban. Olvasáskor semmi le látszik.
Ha Kindle, akkor Paperwhite. A háttér világítás a legjobb dolog, ne mondj le róla, megeri a plusz pénzt.
Ha nem Kindle, akkor Nook Glowlight fele annyiért.
Nekünk itthon mindkettő van, és hasonlóan jók.
"Az amazon pénzért szedi le. Biztos van valami hack is, de akit zavar, hogy kikapcsolt állapotban mi van a képernyőn, az pukkadjon meg."
Az Amazon is leszedi ingyen...
Sziasztok!
Kiemeltem a kérdést, reménykedem a válaszban…
Megvettem végül 7 évvel ezelőtt az olvasót, szeretem nagyon. Újabban sajnos naponta kell tölteni, és néha 30%-ról lemerül egy pillanat alatt.
Tanácsot szeretnék kérni:
Aksicsere (~17k) vagy új készülék (~38k vagy több)?
Ha sima szervizeléssel eléldegél még pár évet, akkor nem vennék mindenáron újat. Van valakinek tapasztalata?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!