Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért lehet ez a router hiba?

Miért lehet ez a router hiba?

Figyelt kérdés

Adott egy Tplink router 1043ND v2es a típusa

Nem megy sem a net sem a router firmware elérése,hálózati kártyához csatlakoztatva amint rádugom az internet (WAN) kábelt akkor mintha megszűnne minden se net nincs se pedig a router elérése nem ok. Másnál tesztelve és működik.

Amint rácsatlalkoztatom a wan kábelt mintha az egész router leállna és csak a wifi szórás része működik.

Akármelyik portba dugom át a hálózati kártya felé menő crosslink kábelt nem megy. Más kábellel is megpróbáltam már,ugyanez az eredmény. A net amúgy ppoe rendszerű. Amint rácsatlakoztatom a wan kábelt és ha épp a menüben vagyok az azonnal elérhetetlenné válik.

Nincs másik hálózati kártyám ez egy alaplapi és ha simán csatlakoztatom a kábelt akkor működik jól fordítja be a jelet.

Viszont csak akkor érem el rendesen a routert ha miután becsatlakoztattam a kábelt,utána újraindítom.

Nem értem már ezt az egészet :(

Köszi aki ír valami megnyugtatót

2016. jan. 10. 18:53
 1/6 anonim ***** válasza:

1. Routerbe se LAN, se WAN, bekapcsolva egy mobil WiFit meg tudod-e hívni a routert?

2. WAN a routerbe (semmi egyéb), tudsz-e mobil WiFivel csatlakozni a netre?

2016. jan. 10. 19:09
 2/6 A kérdező kommentje:
A válasz mindkettőre IGEN!
2016. jan. 10. 19:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Hálózati földelési probléma lehet, a router testpontja, a PC testpontja, a WAN (ez ugye nem a Te fennhatóságod alatt van) testpontja nincs egy potenciálon, valamiért feszültségkülönbség van köztük.

Össze kellene kötni a router testpontját (a tápcsatlakozó minuszát) a PC testelésével.

Földelt konnektorba csatlakozik a PC??? Valóban megvan a védőföldelés??

2016. jan. 10. 20:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Rosszul írtam!

Ellenőrizd a PC tényleges földelését...

Ha összekötnéd a ruter minuszt a PC testtel, akkor a WAN-ra kiküldheted azt, aminek nem kéne ott lenni. Ez a veszélye!

2016. jan. 10. 20:04
 5/6 A kérdező kommentje:

azóta megoldódott mégpedig adtam egy új static dhcp-t a gépemnek

magam sem értem a helyzetet :O de ok már :O

2016. jan. 10. 20:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ azért!
2016. jan. 10. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!