Miért nem tudom lejátszani a családi DVD-ket?
Figyelt kérdés
Kipróbáltam 2 DVD-lejátszót és 3 számítógépet, hátha lejátsszák a régebbi DVD-ket, de egyik eszköz sem játssza le azokat a DVD-ket, amiket régebben videókazettáról másoltunk át DVD-re. A megvásárolt filmeket viszont lejátssza, pedig azok sem újabbak. Mi lehet a gond? Vissza lehet még csinálni ezt valahogy? Nagyon fontos lenne hogy meglegyenek ezek a felvételek, mert a papám nagyon szomorú lenne ha nem tudná megnézni őket.2016. jan. 3. 14:49
1/3 Szirty válasza:
Az írt CD és DVD lemezek néhány év alatt elvesztik az adatokat. Nem tudtad?
A gyári, préselt lemezek nem.
2/3 A kérdező kommentje:
Van olyan CD-m ami sokkal régebbi, mégis működik, de ezek a családi DVD-k nem mennek. Eddig ahány ilyen családi DVD-t kipróbáltam, a gép semmit nem talált a DVD-n.
2016. jan. 3. 19:00
3/3 Szirty válasza:
Nekem is vannak olyan CD-im amik 15 évesek és még olvashatók. Ezek arany színűek.
De a lemezeim 80%-a olvashatatlan vagy részlegesen olvasható. Ezek zöldek, kékek (más technológia). Azok xart nem érnek.
A DVD eleve érzékenyebb a nagyobb adatsűrűség miatt és későbbi technológia ezért ott alapból az olcsóbb technológiát használták, tehát esélyesebb az adatvesztés.
Az egyetlen esélyed hogy próbálgatod különböző meghajtókban. Még van valamennyi esélyed legalább részlegesen visszaszerezni az adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!