Miért van egy nagy tányér elől a hangszórón?
Van egy pár PIONEER S-P370 hangfalam kétutas ,a basszushangszórón (6 ohmos) van egy nagy tányér elől rajta a gumimembránja hátul van,a tányérnak elől mi a szerepe az adná ki a középhangokat?
Akárhogy állítom a hangszínt winamp-al, equalizer apo-val, ,erősítővel nem tetszik a hangja az énekhangot túl vékonynak találom a basszussal nincs gond szép mély hangja van, volt már egy pár hangfalam azokkal nem volt ilyen gond, lehet hogy az a tányér elől vékonyítja az énekhangot? Tegyek valami filtert bele vagy cseréljem ki a basszushangszórókat?
én nem látok semmilyen tányért.
van a képen a gumi perem,membrán,és a porsapka ami úgy látom hogy hagyományos dóm forma.
mint a neve is mutatja egyik szerepe az hogy ne jusson por a légréshez.
ha nem lenne rajta akkor látnál egy tömör pólusvasat,és a csévetest belső felét.
másik ok amiért rajta van hogy így nagyobb az aktív felület,tehát ő is ép úgy mozgatja a levegőt mint maga a membrán.
egyébként azt hittem a kérdésed alapján hogy ilyen kialakítású hangszóró lesz a linkedben.
SZét ne szedd. Nem értem milyen tányért, és milyen hátsó gumumembránt emlegetsz.
Nincs hátsó gumimembrán. A membrán az, amit te tányérnak neveztél, középen egy porvédő dómmal, ami amúgy részt vesz a középtartomány sugárzásában is.
Ami bent van a dobozban, és membránnak véltél, az a cséve központostója, az tartja a tekercset központosan, hogy ne surlódjon a rés falához a mágnesben.
na így már értem.
ilyet még nem láttam de ha jól látom akkor itt a membránhoz alulról van ragasztva a gumi perem /szél/.
valószínűleg membrán felület növelés volt a céljuk a tervezőknek.
érdekes megoldás,nem tudom igazából hogy ez hangminőség szempontjából jó dolog e vagy semleges vagy rossz.
szerintem a 4-12Khz tartományból próbálj lejjebb venni,tehát nem őt halkítod hanem a felette elhelyezett magassugárzót.
igaz ő is kap majd belőle mert szerintem elég magas lehet a kereszt freki valamint a vágás meredekség is lehetséges hogy alacsony.
most jut még eszembe hogy írtad hogy nincs szűrő,elsőre fizikai hangváltóra gondoltam de lehet úgy értetted hogy semmivel nincs szűrve.
úgy lenne jó ha aktív vágást meg tudnád oldani rajta.
tehát alapból egy szűrt jelet kapna a hangszóró.
viszont ilyenkor külön csatorna kell a magasnak mert másként nem szól majd,neki gondolom van egy szűrője még ha csak egy kis kondi személyében is.
ha őt is aktívként tudnád használni akkor a kis kondis sem kell valamint külön hangerőt lehet rá állítani,vágás meredekséget,keresztezési frekit.
hogy ezt miként lehetne megoldani,milyen programok,eszközök vannak rá azt viszont nem tudom,igazából szobai cuccok,programok már nem az én világom de nálam autóban így van és baromi jó hogy mindent lehet állítani hangszórónként.
előtte fél aktív rendszerem volt de azzal sehogy nem tudtam azt elérni mint így,igaz szobában oda tesszük és olyan irányba a hangszórót ahogy mi akarjuk.ez nagy előny mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!