Víz ment az mp4 lejátszómba. Fog még működni vagy meglehet javítani?
Voltam olyan béna, hogy belejtettem a vízbe, rögtön kivettem egy pár másodpercig még szólt is. Aztán amikor kiakartam kapcsolni, akkor elkezdett a képernyője alá befolyni a víz és lefagyott, mert semmit nem lehetett csinálni vele, de a képernyő még világított. Utána kb. 10 perc múlva meg magától elkezdett világítani, de most kikapcsolt és nem is lehet visszakapcsolni. A képernyője meg teljesen párás. :D
Szerintetek van valami esély rá, hogy működni fog?
Elemet azonnal ki kell ilyenkor venni, mert ha bennehagyod az okozza a legtöbb kárt! Ugyanis zárlatokat csinál, és nem az alkatrészek mennek tönkre, hanem a nyákon összefolynak az erek, és az áram leoxidálja a vékony réz vezető rétegeket emiatt öszzekavarodnak benne az áramkörök és véglek kuka..
Iylenkor azonnal ki kell kapni az elemet, aztán felrakni a radiátorra kiszáradni
Egy nap múlva visszarakod az elemet és mintha mi sem történt volna..
Köszönöm szépen a gyors választ. :)
Ja amúgy nem elemes, hanem aksis, de azt sajna nem lehet kivenni. Pedig próbáltuk tesómmal, hogy ha szétszedjük, akkor talán hamarabb kiszárad belőle a víz. Remélem azért így is jó lesz a radiátoros megoldás. :)
Nem sok reményt látok. Az a baj, hogy az áram hatására elgalvanizálódnak a vékony kis réz panel vezetőrétegek. Ez szokott lenni az elsődleges probléma a beázott eszközöknél. A második pedig ilyenkor az, hogy az ionos víz vezetése miatt ott is folyik áram ahol alapvetően nem kellene, ez gyakran okoz meghíbásodást a kijelző áramkörében. Amúgy az erősítő meg a billentyűzet nem veszélyeztetett ilyen szempontból, a táp viszont annál inkább. Ezért a beázott készülékek többsége vagy teljesen működésképtelen, vagy bekapcsolható, de a kijelző egyészében vagy részlegesen működésképtelen.
A víz kapilláris tulajdonsága miatt könnyen beszivárog nagyon keskeny résekbe is, viszont nagyon nehezen szárad ki ezekről a helyekről. A szárítást tehát ilyenkor sokkal tovább kell végezni, mint szokásos esetben. Azt javaslom, legalább 2 napig hagyd meleg helyen száradni, de előtte ha lehet, szétszedve próbáld kirázni a vizet belőle.
Sok szerencsét.
Köszönöm a válaszokat. :)
Ja amúgy azóta megjavult, szóval mázlim volt. Igaz, hogy tesóm több órán keresztül bütykölte, de végre jó. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!