Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Víz ment az mp4 lejátszómba....

Víz ment az mp4 lejátszómba. Fog még működni vagy meglehet javítani?

Figyelt kérdés

Voltam olyan béna, hogy belejtettem a vízbe, rögtön kivettem egy pár másodpercig még szólt is. Aztán amikor kiakartam kapcsolni, akkor elkezdett a képernyője alá befolyni a víz és lefagyott, mert semmit nem lehetett csinálni vele, de a képernyő még világított. Utána kb. 10 perc múlva meg magától elkezdett világítani, de most kikapcsolt és nem is lehet visszakapcsolni. A képernyője meg teljesen párás. :D

Szerintetek van valami esély rá, hogy működni fog?

2010. márc. 24. 02:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Elemet azonnal ki kell ilyenkor venni, mert ha bennehagyod az okozza a legtöbb kárt! Ugyanis zárlatokat csinál, és nem az alkatrészek mennek tönkre, hanem a nyákon összefolynak az erek, és az áram leoxidálja a vékony réz vezető rétegeket emiatt öszzekavarodnak benne az áramkörök és véglek kuka..

Iylenkor azonnal ki kell kapni az elemet, aztán felrakni a radiátorra kiszáradni

Egy nap múlva visszarakod az elemet és mintha mi sem történt volna..

2010. márc. 24. 02:30
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors választ. :)

Ja amúgy nem elemes, hanem aksis, de azt sajna nem lehet kivenni. Pedig próbáltuk tesómmal, hogy ha szétszedjük, akkor talán hamarabb kiszárad belőle a víz. Remélem azért így is jó lesz a radiátoros megoldás. :)

2010. márc. 24. 02:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem sok reményt látok. Az a baj, hogy az áram hatására elgalvanizálódnak a vékony kis réz panel vezetőrétegek. Ez szokott lenni az elsődleges probléma a beázott eszközöknél. A második pedig ilyenkor az, hogy az ionos víz vezetése miatt ott is folyik áram ahol alapvetően nem kellene, ez gyakran okoz meghíbásodást a kijelző áramkörében. Amúgy az erősítő meg a billentyűzet nem veszélyeztetett ilyen szempontból, a táp viszont annál inkább. Ezért a beázott készülékek többsége vagy teljesen működésképtelen, vagy bekapcsolható, de a kijelző egyészében vagy részlegesen működésképtelen.

A víz kapilláris tulajdonsága miatt könnyen beszivárog nagyon keskeny résekbe is, viszont nagyon nehezen szárad ki ezekről a helyekről. A szárítást tehát ilyenkor sokkal tovább kell végezni, mint szokásos esetben. Azt javaslom, legalább 2 napig hagyd meleg helyen száradni, de előtte ha lehet, szétszedve próbáld kirázni a vizet belőle.

Sok szerencsét.

2010. márc. 24. 06:49
 4/8 anonim válasza:
Nem sok esély van arra, hogy kitudd száritani, mert elég furcsa találmányok az mp3, mp4 lejátszok.Amikor nekem telefonom lett vizes szét szedtem és hajszárítóval száritottam ki.
2010. márc. 24. 08:09
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Ja amúgy azóta megjavult, szóval mázlim volt. Igaz, hogy tesóm több órán keresztül bütykölte, de végre jó. :D

2010. márc. 25. 01:25
 6/8 anonim válasza:
velem is ez a helyzet. :S beleesett rögtön kivettem , és a radiátoron van most. Pára az egész , és nem érzékeli a gombokat.
2011. nov. 9. 21:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Sajna nekem sokszor még most se érzékeli a gombokat csak, ha jó erősen nyomom. Reméljük neked is mázlid lesz és megjavul. :) Mondjuk az enyémre valami programokat kellett rárakni meg mit tudom én. Nem értek hozzá. :D Na, de utána nagy nehezen bekapcsolt.
2011. nov. 9. 23:48
 8/8 anonim válasza:
Nekem egy nap múlva működött is :) . A képernyő nem ázott ki teljesen , de jól működött , kb 1 hónapig . Majd teljesen bekattant. :D végül be sem kapcsolt , csak ha töltőn volt . Szerintem tönkrement az akkumlátor , vagy tényleg feladta. :)
2012. febr. 6. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!