Miért van az, hogy a tévéadóknak van egy sima és egy hd változata (pl. RTL, RTL HD, Sport1, Sport1 HD), mikor már a "sima" változat is HD adást ad (720p)?
TR75
Rosszul tudod, nézd meg az ncorra nemrég feltett norvég-macedón vagy a többi ma feltöltött kézimeccset. Ezeknek a forrása a sima sport1 mégis 1280x720 a felbontásuk.
Osynho
Nekem egy fullhd 81 cm-es tv van mégis a digitális platformon nézett "sima" adás kiváló HD minőség. Ha analóg jelet fogsz nyilván trágyán fog kinézni egy led tv-n.
"Azért egy 72 cm-es képcsövesen a sima is tökéletesen elegendő."
Kiemeltem, hogy normális tv-n. Lassan 2016-ot írunk, nyilván nem 72cm-es CRT-re gondoltam. :D
"Nekem egy fullhd 81 cm-es tv van mégis a digitális platformon nézett "sima" adás kiváló HD minőség. Ha analóg jelet fogsz nyilván trágyán fog kinézni egy led tv-n."
Milyen messziről nézed? ( [link] Van az a távolság, ahonnan nem fogod látni a különbséget. Ettől még elég szembetűnő a "sima" és a HD közötti differencia, megfelelő nézési távolság esetén. IPTV-m van, igyekszem HD-t nézni, szerencsére a sportcsatornák többsége már az, filmeket meg úgysem a tv adások között keresek. Kábeles digitális tv esetében a fent említett kisebb felbontásban jön az adás, ami elég messze van a 720p-től.
Szerintem te direkt kötözködsz. :D Nem, a 72cm-es tv nem normális, mivel évek óta nem kapható és a mai szabványoknak sok szempontból nem felel meg, többek között a felbontása is alacsony. Reméltem, hogy egyértelmű, ha a crt tv-knél nagyobb felbontású adásokról van szó, akkor talán evidens, hogy nem képes megjeleníteni. Így valóban mindegy, hogy 720p, vagy 1080p, hovatovább 4K anyagot teszel egy katódsugárcsöves tv-re, az nem tudja visszaadni, csupán azért, mert nem képes annyi képpontot megjeleníteni. Továbblendülhetünk ezen? :D Vagy végül is, beszélhetünk a vhs és audió kazettákról is, mint normális dolgokról.
Mi az, hogy trendinek kell lenni? Dehogy kell. Egyáltalán nem kell tv-t venni. Crt-t sem. Akkor biztos nem leszel trendi. Sőt, pc-t, telefont, vagy egyéb eszközt sem, amivel ide írsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!