Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Led tv-nél, hogy lehet valami...

Led tv-nél, hogy lehet valami FULL HD és 1366x768 pixel csak egyszerre?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy led tv-t de nem tudom, hogy ez így, hogy FULL HD ezzel a felbontással. Fontos azért lenne a full, mert laptopommal szeretném néha összekötni. Sajnos viszont a műszaki részében kicsit sötét vagyok.
2015. dec. 12. 13:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%

Az árán én mondjuk nem csodálkozom, a Technika alapjában nagyon olcsó márka, de gondolom olyan sz#r is! :/ Samsungból is kapsz már ennyiért jó tévét, de az meg biztos, hogy nem Full HD-s!

100 Hz képfrissítés mondjuk a minimum, ami alatt nem ajánlott venni, ezt tényleg Full HD-val kombinálva esetleg még Medion van ennyiért (65 ezer körül), húgom barátjának az asztali gépéhez van ilyen monitor 2 éve, és azóta is jó neki, semmi baja.

De a lényeg akkor is, hogy azért ez nem Full HD!

1366 x 768 = HD Ready vagy csak simán HD, ahogy tetszik

1920 x 1080 = Full HD

Ez a felbontás-elnevezés helyes kombinációja!

2015. dec. 12. 17:30
 12/19 anonim ***** válasza:
Közben most utánanéztem a linkelt típusnak, és igen, a felbontás a helyes, ez nem Full HD tv!
2015. dec. 12. 17:46
 13/19 anonim ***** válasza:

A "Full HD" felirat feltüntetését nem szabvány határozza meg, mögötte semmilyen technikai követelmény nincs, megjelenítésére piaci önszabályozás vonatkozik.

Forrás:

[link]

2015. dec. 12. 19:30
 14/19 A kérdező kommentje:

Igen, köszi utolsó már én is megtaláltam :)Azért ez így eléggé nem fair.

Viszont igenis van Full HD ugyanúgy kicsi pénzért

pl: [link]

[link]

2015. dec. 12. 21:04
 15/19 A kérdező kommentje:
Kizo, mint mondtam a márkát ne keverjük bele! Vannak fórumok, ahol megvannak vele elégedve a használók és van ugye olyan is, aki nem de ez minden márkánál így van. Itt csak 2 tulajdonság összevetését kértem, mert nem értettem, hogy miért van ez a parasztvakítás.
2015. dec. 12. 21:08
 16/19 anonim ***** válasza:
Viszont a Full HD kiírás akkor is felesleges, mert ha nincs piaci szabályozás, akkor az adott felbontást mindenki annak nevezi, aminek akarja! :D
2015. dec. 12. 21:11
 17/19 A kérdező kommentje:
Ebben teljesen igazad van! Szerintem igenis szabályhoz kéne ezt is kötni nem csak itt mindenfélét elnevezgetni full hd-nek, mert akkor ennyi erővel az én 10 éves tv-m is full hd, mert én azt mondom :D Viszont az általam utoljára linkelt tv-k felbontására szokták inkább használni tehát ezt az 1080-at kéne takarnia.
2015. dec. 12. 21:49
 18/19 anonim ***** válasza:
Pontosan így van minden, ahogy leírtad, nem értem én se, hogy ezt miért nem szabályozzák! :/
2015. dec. 12. 22:52
 19/19 anonim ***** válasza:

"Az árán én mondjuk nem csodálkozom, a Technika alapjában nagyon olcsó márka, de gondolom olyan sz#r is! "

Az árához viszonyítva nem olyan rossz az.

A szüleimnél egy régebbi CRT tévé lett lecserélve valójában is Full HD ( tehát 1920x1080-as ) Technika tévére vagy 3 éve. Azóta is tökéletesen működik.

2015. dec. 13. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!