Miért az IPTV-t preferálják egyes szolgáltatók a dvb-c vel szemben?
Néhány példa: t-home optikai(ftth) területen nincs dvb-c, invitel ftth területen sincs. Mindkét szolgáltató rendelkezik dvb-c fejállomással és szolgáltatási területekkel, de a dvb-c szolgáltatásuk csak a koaxiális területekre terjed ki. A digi ftth területen is nyújt dvb-c szolgáltatást, olyan optikai modemet telepít amin van egy F csatlakozó, tehát technikailag lehetséges az ftth dvb-c. Szerintem a dvb-c stabilabb mint az IPTV ha jó minőségű trishield kábellel és roppantható csatlakozókkal van megoldva a lakáshálózat. Valamint nem kell a tv-k alá settop box mert a ma kapható tv-k már rendelkeznek dvb-c tunerrel. Ahol probléma volt a dvb-c vel ott szinte minden esetben a rossz minőségű, vékony, árnyékolatlan koaxkábel, és a műanyagborítású, csavarozható csatlakozók okozták a gondot, nagyon sok lakásban sajnos ilyen a hálózat és a tulajdonos nem áldoz a kábelcserére, mondván ha analóg kábeltvhez jó volt akkor digitálishoz is jó lesz, aztán jön a csodálkozás hogy akadozik szaggat kockásodik nézhetetlenül szar, és inkább az IPTV-t választják. Pedig egy jó splitterrel, trishield kábellel roppantható csatlakozóval szinte mindig megoldható a probléma, és akkor nem kellene minden tv alá áramzabáló box.
Azt azért megjegyzem hogy a T-home elég mostohán bánik dvb-c szolgáltatással koax területen is, pl csongrád megyében ha jól tudom csak 24 csatornát tett rajta elérhetővé és azok közt még HD csatornák sincsenek. De ez legalább előrelépés a korábbi állapothoz képest amikor még a dvb-c teljes lekapcsolásáról volt szó, helyette az analóg adást kapcsolták le, amit véleményem szerint jól tettek mert jelentős sávszélességet spóroltak meg így.
Az IPTV véleményem szerint közvetetten ártalmas a környezetre mert a settop boxok fogyasztása, ha az összesített országos átlagot nézzük elég jelentős. A mai tv k már tudják az A vagy A+ energiaosztályt, csak ezt a legtöbb esetben nem tudjuk kihasználni mert a szolgáltató ellehetetleníti a beépített digitális kábeltuner használatát. A megoldás az lenne ha minden szolgáltató elérhetővé tenné a dvb-c ahol ez technikailag lehetséges, több antennaszerelőt vennének fel hogy rendbehozzák a lakáshálózatokat, és lekapcsolnák az analóg kábeltv-t jelentős sávszélességet spórolva amit az internet sebesség növelésére lehet fordítani. Várom a véleményeket, IPTV vs DVB-C.
Hát szerintem egyszerűen a pénz miatt preferálják az IPTV-t. Több tartalmat tudnak eladni rá. pl. filmek A telefont is egyszerűen hozzá tudják csapni.
Amúgy engem is zavar a plusz fogyasztása ezeknek a készülékeknek.
Nálam analóg tv van még,de félévente megpróbál rábeszélni a szolgáltató, hogy váltsak.
Nekünk IPTV van, és teljes mértékben meg vagyunk vele elégedve. 1 éve váltottunk.
Egy LG 32LF5610 típusú tévén nézzük, és gyönyörű a képminőség.
Az IPTV előtt helyi szolgáltatótól volt DVB-C tévé, amit a tévé beépített tunerével néztünk.
Alig volt rajta HD adó. A közszolgálatiak, valami zenecsatorna meg talán a Nickelodeon volt csak HD.
A többi SD volt, de a gyengébbik fajtából.
Most IPTV-n jóval több HD adó van, és az SD-k sem annyira rosszak.
Lehet hogy kell egy plusz áramfogyasztó doboz, de ezt leszámítva több a pozitívum szerintem.
Például több adót lehet egyszerre rögzíteni. Míg nézek egyet, addig 2 másikat is vehetek fel egyszerre.
DVB-C -n csak azt lehetett felvenni, amit éppen nézek. Ha többet akartam volna, ahhoz 2 tuneres tévé kellene ami már rohadt drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!