A tévénk rossz vagy a digi tv szolgáltató rontott el valamit, ha duplázódtak a digitális csatornák számai?
Már harmadszor tapasztaljuk a jelenséget:
A csatornák egy része megduplázódott (vagy mi). Kettő 1-es, 2-es, 3-as csatorna van, majd a 4-esből, utána ismét kettő van tizenhatig...
Így néz ki a csatornaszám rendezőben:
1. RTL
1. MTV
2. TV2
2. Duna Tv
3. Visat3
3. M2
4. DigiTV
5. Film+
5. Duna w
....
Kapcsolásnál totál meghülyül a tévé. Hol egyiket, hol másikat mutatja. :-o :-(
Felvételt külső meghajtóra nem rögzít, amióta ez a probléma, megállítani, tekerni sem lehet. :-(
Persze a Digi Tv azt mondja, náluk nincs hiba, hangoljuk újra a készüléket. (hozzá kell tennem egy hónapja 4 napig nem volt szolgáltatás, majd visszajött, de azóta nem jön be a csatornák harmada. Közölték, vezessünk fel a padlásra 220V áramot, mert csak akkor tudnak jelerősítőt felszerelni.)
hm ha egyszer azt mondják h hangold újra akkor miért nem próbálod meg (kb 3-4 gombnyomás)? és ha azt mondják h jelerősítő kell akkor lehet h igazuk van ? Áramot meg neked kell biztosítani a saját házadban v gondolod h ők fogják átkábelezni az egész miskulanciát?
nem vagyok szolgáltató barát nehogy azt hidd van nekem is elég bajom velük de reklamálni anélkül h megpróbálnád amit javasolnak, nem igazán vezet eredményre sztem...
Amint mondtam, már harmadszor tapasztaljuk a csatornáknál ezt a problémát. Minden alkalommal újra hangoltam a tévét!
Csupán kezd elegem lenni, hogy minden alkalommal rendezzem át igényünk szerint a csatornák sorrendjét. Nem sok értelme van, ha újra és újra elromlik! :-(
A jelerősítőt nem hivatalosan említette az egyik szerelő, míg a másik szerint, aki kint volt, nincs rá szükség, mert a másik házban, ahonnan hozzánk jön a kábel van jelerősítő. (az romlott el, mikor 4 napig nem volt szolgáltatás)
Abban egyetértek, az áram padlásra vezetése a mi dolgunk. De ha nem csupán egy hosszabbítót vezetek fel, hanem kiépítem rendesen, akkor legalább 15-20 ezerbe kerülne az anyagköltség.
Persze, azt is tudom,"Olcsó húsnak híg a leve"! De előző lakásunkban volt T-home, majd UPC is. Egyikkel sem volt könnyebb dolgunk! :-( Minden évben volt valami gubanc. (set top box cserénk 5x volt, majd kábelcsere, de egyszer a központi doboz is leégett, még jó, hogy nem gyújtotta fel a házat)
Sajnos a kábelszolgáltatások monopolizál helyzetben vannak! Fel van osztva a piac (pedig a kartelezés törvénytelen), egy adott helyen csak egy kábeles szolgáltató van, nincs választási lehetőség.
A másik lehetőségünk a műholdas tévé, ami drágább (dupla annyiba kerül). Annál nincs lehetőség analóg adásra, mint a kábelnél, így a konyhában, gyerekszobában, dolgozószobában nem lenne adás. (set top boxból maximum kettőt bírna el a rendszer, amiért még plusz díjat is kell fizetni)
IPTV-t nem lehet itt bevezetni, mert T-home internetünk van és mellette nem bírják a terhelést a kábelek. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!