Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » TDA 7294 erősítő, mi lehet a...

TDA 7294 erősítő, mi lehet a baja? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Konkrétan ezt a nyákot csináltam [link] ,de valami miatt nem erősít csak atengedi a jelet amit az eloerositorol kap. Próbáltam kicserélni a 2 IC-t, de semmi, már a kondikat is kicseréltem akkor se semmi. Vagy lehet hogy a táppal lenne a gond(trafo-2x24V 250W, puffer C-2x10000uF és 25A-es diodahid). A válaszokat nagyon megkoszonném
2015. nov. 28. 10:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szép és jó, hogy ezt a nyákot csináltad meg, de legalább képet tegyél fel az elkészült erősítőről, egyet amin látszik a beültetés, és egye, amin látszik a fóliás oldal. Ugye abból kell kiindulni, hogy elrontottál valamit.

A tápod megvan terheletlenül +-34V?

[link]

Ugye valahogy így néz ki a táp? A te esetedben a két 24V-s tekercs egyik végét közösíteni kell, az lesz a test.

2015. nov. 28. 10:22
 2/15 A kérdező kommentje:
Képet most nem tudok küldeni csak rossz minőségben. Amikor élesztettem a trafo primer áramkörébe behelyeztem egy 40w-os izzót és nem gyulladt ki, ugyhogy szerintem a nyák jó. Fogalmam sincs mi baja lehet ??????
2015. nov. 28. 12:56
 3/15 A kérdező kommentje:
Ja, és a táp úgy van megcsinálva ahogy küldted.
2015. nov. 28. 12:57
 4/15 anonim ***** válasza:

Az hogy nincs zárlat, még nem jelenti azt, hogy az áramkör jó. Egyértelműen rossz, hiszen nem működik. IC-t már cseréltél, nem az volt a baj. Tehát marad valami hiba a nyákon.

Először is azt nézd meg, hogy a 9-es, 10-es lábon mekkora feszültség van. Ha esetleg a standy/mute kapcsolót nem használsz, akkor kösd a + tápfeszre, mert addig nem fog megszólalni.

2015. nov. 28. 15:42
 5/15 A kérdező kommentje:
Már többször is átnéztem, ne, találtam hibát. Majd megépítem csak monoban, úgy is subba lesz. Szerinted elvinné ezt 1 TDA 7294?- [link]
2015. nov. 28. 19:45
 6/15 anonim ***** válasza:

El, ne torzítson az a lényeg. Egyébként is érdemes egy hangszóróvédőt összedobni, pár száz forint.

[link]

Ebben van klip led is.

Egyébként az IC 9-10-es lábán milyen feszültséget mérsz (testhez képest)? Ezt fontos lenne tudni, hogy egyáltalán bekapcsol-e vagy marad standby/mute módban.

2015. nov. 28. 19:59
 7/15 A kérdező kommentje:
Már mind1,úgy döntöttem hogy megcsinálom 2 monoban. Úgy majd jobb lesz. Amúgy ha rákötök piezo hangszorot akkor maxon egy kicsit hallom a zenét csak. Alapból összekötöttem a mutet, amúgy meg nem is szól :(. Legszivesebben kettévágnám!
2015. nov. 28. 21:03
 8/15 anonim ***** válasza:

Ha van műszered, mérj már rá arra a két lábra, legalább 3.5V-nak kell rajta lennie, addig biztos nem fog szólni. Ha az rendben van, akkor lehetne tovább menni.

Egyébként ne idegeskedj, a hibákból lehet a legtöbbet tanulni. Ha majd tudsz, csinálj egy jó képet a nyák mindkét oldaláról.

2015. nov. 28. 21:47
 9/15 A kérdező kommentje:
Lemértem a 2lábat, de az 10- 60V korul volt a 9- 20V korul. Ez jót jhelent???
2015. nov. 29. 12:32
 10/15 anonim ***** válasza:
Ott 60V semmi esetre sem lehet, az sok. 60V az a -Vs és +Vs között lehet csak. Valahol kell lennie valami átvezetésnek, vagy elkötésnek.
2015. nov. 29. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!