Mekkora egy TV képe szélességbe és magasságban?
Hogy lehet kiszámolni vagy honnan lehet megtudni, hogy pontosan mekkora egy mostanában kapható TV képernyője szélességbe és magasságban, ha csak az átlót adják meg?
Anyukám azt mondja neki csak olyan tv kell ami minimum olyan magas mint a mostani, 33 cm magas a kép. A mostani egy ezer éves és kezd elromlani. Gondoltuk, karácsonyra kap egy újat. Viszont fogalmam sincs, hogy egy 55-70 cm átlójú készüléknek milyen magas a képe. Ezt sehol se írják. Sőt, emailben kérdeztem a 3 webáruházat, hogy egy adott készülék milyen magas és ők is csak annyit írtak, hogy továbbítják a kérdésem a raktár vagy üzlet felé. Mi ebben a nagy titok, hogy sokan nem tudják? Miért nem lehet ezt tudni?
ha tudod a kepatlot meg a keparanyt, akkor ki tudod te is szamolni....
de amugy megnezed a tipust a neten, ott mindig leirjak hogy milyen magas es szeles a keszulek, abbol lejon egy kicsi a keretre es meg is van.
16:9-esnél 60 cm átmérőnél csak 21,6 cm lenne a magasság?
60: 25= 2,4 cm x 9 =21,6 Ez igaz? Ilyen alacsony egy 60cm átmérős?
Itt az egyik:
Van itt képpont, átló meg pixel, de rendes méret szélességbe és magasságba az sehol sincs.
60 centi az 24 coll, az nem teve hanem monitor...
nem jol szamoltal de mindegy.
Itt elottem egy 27 colos monitor van, lathato atloja olyan 68 centi, magassaga 33,5 centi.
De miert nem vesztek egy rendes nagysagu tevet neki?
Én úgy számoltam 16:9-es az 16+9=25. 60 cm osztva 25-el= 2,4. Ez a 2,4 szorozva 9-el mivel az a magasság, az 21,6 cm.
Nem így kell számolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!