Speciális multimédia-lejátszót keresek. Ötletek?
A multimédia lejátszók piaca ugyebár jelentősen növekszik, s már néha kicsit nehéz eligazodni :) Jelenleg egy Sencor-ral szenvedek, de már nem sokáig az biztos.
Szóval olyan lejátszót keresek, amelyik leviszi az MKV kiterjesztésű videókat, de azokat a fajtákat is, amelyek 10 bites kódolásúak (mint pl. a legtöbb anime !).
Erre eddig még nem találtam elérhető áron megoldást. Hiába írja rá a gyártó a lejátszóra, hogy mkv-t is visz, a 10 bitesnél mindegyik bereccsen... (kicsit utánaolvastam, ezt hardveresen lehet elvileg orvosolni, csak szoftveresen képtelenség).
Amiket mostanában nézegettem, azokat itthon még nem lehet kapni (vagy igazán borsos áron). A Gearbest-nél lehet venni normálisabb android alapú 4k (!) lejátszókat olyan 35-60$ környékén, néha akcióznak is, akkor ingyen van pl. a szállítás is (Eu-n belül.).
De kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is, ha van tapasztalatok modellekkel kapcsolatban, vagy tudtok konkrét megoldást, ne habozzatok. :)
(elegem van a konvertálgatásokból, a feliratokat folyamatosan kódolnom kellett UTF-8ba, sőt minden egyes feliratot ágyaznom kell az mkv-ba, különben nem látja a lejátszó. A jelenlegi nem kezeli a chaptereket sem, szóval előfordul, hogy az intro miatt csúsztatni kell a feliratokat egyesével :)). Szóval már megtanultam a leckét, de elég is egy életre. jó tanács: gagyi lejátszót ne vegyetek!
Megoldást jelent erre a problémára egy Mini ITX ház, bele egy HDMI kimenetes mini-itx alaplap és a hozzávalók.
Én egy ilyet használok, egy távirányítós htpc ház, benne egy Gigabyte mini alaplap egy I3-as procival. Lejátszóba bőven elég!
Ami pedig a lényeg, fut rajta a Kodi nevű (régebben XBMC) médiacenter szoftvare, ami teljesen kompatibilis a Windows távirányítóval.
Mindez jelenleg Windows10 alatt, de az végül is lényegtelen.
NO vettem egyet, ha megérkezik, letesztelem :D
Ditter U28. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!