ALPINE-swt-12s4 ami 1000w vagy magnat bs30 ami 800w?

Figyelt kérdés
Szóval mélynyomót akarok venni de nem tudom el dönteni melyiket vegyem alpine swt 12s4 vagy inkább magnat bs30 melyik ad erőteljesebb basszust? Igaz hogy az alpine 200w al több mint a magnat de azt halottam hogy a "szub cső" nem szól olyan jól házba. Igen q szobámban lenne mivel kocsim még nincs szóval melyiket vegyem?

#mélynyomó #alpine-swt
2015. nov. 15. 16:59
 1/6 dirtboy ***** válasza:

szobába szobai cucc kell nem autós,mikor tanulják már ezt meg az emberek?

az ennyik egy szubcső,jól halottad nem valami jók a csövek.

a stw 12s4 300W terhelhetőségű,ha lehet hinni a gyári adatnak akkor 92dB /1w/m az érzékenysége.

az elméleti síkon ahol ezt mérték 300W teljesítmény mellett kb 117,5-118dB hangnyomást produkálna.

a magnat bs30 nek 91dB van megadva érzékenységenk. nem írják hogy ez 1W/m vagy 2,93V/m adat.

Magnatot ismerve 2,93V lesz.

tehát 250W teljesítmény mellett a mérő szobában kb 111dB értéket lehet mérni.

ez a süketszobás teszt.

a való élet ezt persze átszabja.

kapásból a magnat zárt ládába van.

a zárt láda minimum 3dB halkít rajta,továbbá érzéketlenebb és nem is lehet annyira terhelni.

bár az az 50W terhelhetőségbe ni különbség amúgy is elenyésző mert 3dB hangosodáshoz dupla erősítő teljesítmény kell.

az alpine szubcsőben van,az reflex kivitel,így a befelé sugárzott hang sem nyelődik el,ergo nagyobb a láda hatásfoka./hangosabb mint a zárt/

ez még jobban növeli kettejük közti hangerő különbségüket.

persze ehez az is kell hogy bírja az erősítő.

semmit nem jelent a hangszórón feltüntetett watt érték ami a terhelhetőséget jelenti ha az erősítőd csak 100W rms-t tud azon az ohm értéken.

akkor csak 100Wal hajtod nem többel és így csak az érzékenység és a felépítés különbsége hallatszódik a terhelhetőség különbsége nem.

összegezve, az alpine hangosabb.

viszont az hogy milyen kornyezetben lesz sokat számít.

ezek autósok,autók légteréhez lettek tervezve nem pedig szobák kb 50kobméteréhez.

oda kevesek lesznek,nem fogja bírni rendesen bezenélni csak rezonáltatni fognak,igazi telt mély hangzása nem lesz.

másik pedig hogy szobai cuccok általában érzékenyebbek,tehát eleve nagyobb hangerőről indítasz velük és hangosabbak is lesznek a szobában.

lehetőleg inkább olyat vegyél és ne autóba valót.

2015. nov. 15. 17:41
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod hasznos volt. Te milyen mélynyomót ajánlanál ami nem autós?
2015. nov. 15. 18:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja és ha tudsz azért max 25ezer Ft értékben
2015. nov. 15. 18:26
 4/6 A kérdező kommentje:
"Szobába szobái cucc kell nem autós, miért nem értik meg már az emberek?" bocs ha meg bántottalak :-D most lesz először mélynyomóm nem nagyon értek hozzá rokonoknál lártam csak eddig és még tetszett.. Jbl 1000w volt ott.. Ami brutális volt.
2015. nov. 15. 18:32
 5/6 dirtboy ***** válasza:

nem tudok neked szobait ajánlani mert én csak autóhifivel foglalkozok.

járattam már szobában autós nyomót,bandpasst-az egész jónak mondható volt,de pl reflexből dld500 még akkor is sz ar volt mikor egyszerre kettő is ment.

gladen rs12eket már inkább ki sem próbáltam szobába.

amit hatoltál jbl az valószínű a szobában jó helyen volt elhelyezve a falak pont jól erősítettek rajta valamint érzékeny is volt biztos.

a rá írt wattokal viszont nem nagyon kell foglalkoznod,az a jbl is csak 250W al terhelhető ha jól emlékszem.

de mondom erősítő a fő,amit az tud akkor annyit mutat a hangszóró is.

semmi értelme nagy terhelhetőségű hangszórót venni ha az erősítő meg gyenge hozzá.

2015. nov. 15. 18:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem... Akkor nem tudom milyet vegyek..
2015. nov. 15. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!