Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Számítógépre letöltött film...

Számítógépre letöltött film lejátszása LED TV-n?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy házimozi rendszert és egy LED tv-t. A kérdésem a következő: a számítógépre letöltött 30GB-os filmeket (mkv, m2ts) le tudom úgy játszani a LED tv-n, hogy hozzácsatlakoztatom a számítógépet a tv-hez, mint külső hdd? Nem HDMI kábellel gondoltam, mert akkor végülis a számítógépről menne a tv és nincs olyan jó gépem, ami bírná a tv felbontását. A tv tulajdonságait szeretném kihasználni, hogy a számítógépemet úgy lássa mint külső meghajtó, mintha pl egy pendrive lenne.

2015. nov. 11. 07:42
1 2 3
 11/22 Tengor ***** válasza:
100%

#10, #8 jól leírta. A boltos rád akarja sózni a sz*rt. Nyiss egy új kérdést, írd meg mennyid van, és mire szeretnéd használni, aztán majd a kollégák összeállítanak egy megfelelő gépet, mindenféle üzleti érdek nélkül.

A TV-t egyébként legális BR filmek lejátszására tervezik (és bár hazánkban legálisan nézheted a letöltött filmet, sok helyen illegálisnak számít). Veszel hozzá egy BR lejátszót és tudsz filmet nézni.

2015. nov. 11. 10:07
 12/22 Osynho ***** válasza:

A gép egy rossz vicc, felejtsd el.

Egy modern tv lejátszója pendrive-ról az mkv-ket lejátssza (bd iso-kat nem nagyon), de abban nem sok köszönet van. Béna feliratkezelés, nehézkes működés, kényelmi szolgáltatások hiánya, 24p lejátszás hiánya. Éppen ezért, ha normális filmezést tervezel, külső forrásból kell megoldani a lejátszást. Ez lehet megfelelően beállított PC (nem kell erőgép), blue ray lejátszó (ha lemezeket gyűjtesz), mediaplayer, vagy pl Pi2. Én utóbbit vettem, olcsó és ügyes kis cucc.

2015. nov. 11. 10:13
 13/22 A kérdező kommentje:
Huh, ahány féle hozzászólás annyi féle variáció. De köszönöm, hogy ilyen segítőkészek vagytok:) Bluray lemezeket nem szeretnék venni, illetve gyűjteni. A netről letöltött BD filmeket szeretném normális minőségben nézni. Akkor jól értem, hogy ehhez először egy normális gép kell, amihez később hozzácsatlakoztatom a LED tv-met?
2015. nov. 11. 10:36
 14/22 Osynho ***** válasza:

Nem feltétlenül kell gép, lásd előző hozzászólásom, továbbá "rendes" gép se kell, mivel a mai prociba integrált vga-k is röhögve viszik a full hd filmeket. Ezért kár i5-re pazarolni a pénzt.

Viszont én pont azért vettem Pi2-t 35 dollárért, hogy legyen egy géptől független, dedikált lejátszóm. Nem hangtalan a legtöbb pc, ami zavaró + azért fogyaszt is (bár ez nem akkora költség azért), meg elegem lett a kijelzők közötti váltásból, állítgatásából

2015. nov. 11. 10:40
 15/22 A kérdező kommentje:
Értem. Maga a számítógépre amúgy is szükségem lesz előbb vagy utóbb a tervező programokhoz. Akkor azt nem tudom megcsinálni ezek szerint hogy leszedek egy BD25 vagy BD50 filmet, azt ráteszem pendrive-ra és lejátszom a tv-n?
2015. nov. 11. 11:02
 16/22 A kérdező kommentje:
Annyit kérdeznék még, hogy ha smart tv-t veszek, aminek van ethernet csatlakozója és összekötöm kábellel a gépet meg a tv-t, akkor le tudnám játszania tv-n gépről a filmeket?
2015. nov. 11. 11:33
 17/22 Osynho ***** válasza:

MKV formátumban le fogja játszani a tv is, bár ez az adott tv-től is függ. De akkor is fennál a tv lejátszójának fogyatékossága, amit korábban írtam.

Igen, hálózaton le tudod játszani a filmeket, de ez esetben is a tv lejátszója fog dolgozni. Nem lesz kadenciahelyes, ami (ha már BD50 minőséget keresel) szarvas hiba. Az is kérdés, hogy milyen tv-t veszel. Milyen minőséget, mekkorát, milyen messziről néznéd, stb. Nem olyan egyszerű ez.

2015. nov. 11. 11:36
 18/22 A kérdező kommentje:

Jó értem, köszönöm szépen. Még egy utolsó kérdés, hogy tisztán lássak mindent, aztán nem zargatlak titeket:)

Ha van egy jó gépem, amit összekötök egy LED tv-vel HDMI kábel segítségével, akkor nem lesz a tv-n pixeles a kép, illetve rosszabb, mintha a tv-be betenném a pendrive-ot és arról játszanám le a filmet? Attól félek, hogy a HDMI kábel nem ad olyan jó képminőséget, nem tudom mennyit bír.

2015. nov. 11. 11:41
 19/22 Osynho ***** válasza:
Nem lesz szemcsés, a hdmi digitális összeköttetés. Összességében jobb eredményt kapsz, ha pc-ről játszod le a filmeket.
2015. nov. 11. 11:53
 20/22 anonim ***** válasza:

nem olvastam el midnen hozzászólást, lehet más már leírta.

Samsung tv-m van. UTP kábellel szépen össze van kötve a routerrel, és Allshare nevű program, és képet, zenét, filmet egy megosztott mappába berakok. A tv simán felismeri, és mehet a móka.

Az hogy akadna a film...sosem vettem észre.

de sok tv-be már lehet wifi adaptert is kapni, akkor még a kábel sem kell bele.

2015. nov. 13. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!