Számítógépre letöltött film lejátszása LED TV-n?
#10, #8 jól leírta. A boltos rád akarja sózni a sz*rt. Nyiss egy új kérdést, írd meg mennyid van, és mire szeretnéd használni, aztán majd a kollégák összeállítanak egy megfelelő gépet, mindenféle üzleti érdek nélkül.
A TV-t egyébként legális BR filmek lejátszására tervezik (és bár hazánkban legálisan nézheted a letöltött filmet, sok helyen illegálisnak számít). Veszel hozzá egy BR lejátszót és tudsz filmet nézni.
A gép egy rossz vicc, felejtsd el.
Egy modern tv lejátszója pendrive-ról az mkv-ket lejátssza (bd iso-kat nem nagyon), de abban nem sok köszönet van. Béna feliratkezelés, nehézkes működés, kényelmi szolgáltatások hiánya, 24p lejátszás hiánya. Éppen ezért, ha normális filmezést tervezel, külső forrásból kell megoldani a lejátszást. Ez lehet megfelelően beállított PC (nem kell erőgép), blue ray lejátszó (ha lemezeket gyűjtesz), mediaplayer, vagy pl Pi2. Én utóbbit vettem, olcsó és ügyes kis cucc.
Nem feltétlenül kell gép, lásd előző hozzászólásom, továbbá "rendes" gép se kell, mivel a mai prociba integrált vga-k is röhögve viszik a full hd filmeket. Ezért kár i5-re pazarolni a pénzt.
Viszont én pont azért vettem Pi2-t 35 dollárért, hogy legyen egy géptől független, dedikált lejátszóm. Nem hangtalan a legtöbb pc, ami zavaró + azért fogyaszt is (bár ez nem akkora költség azért), meg elegem lett a kijelzők közötti váltásból, állítgatásából
MKV formátumban le fogja játszani a tv is, bár ez az adott tv-től is függ. De akkor is fennál a tv lejátszójának fogyatékossága, amit korábban írtam.
Igen, hálózaton le tudod játszani a filmeket, de ez esetben is a tv lejátszója fog dolgozni. Nem lesz kadenciahelyes, ami (ha már BD50 minőséget keresel) szarvas hiba. Az is kérdés, hogy milyen tv-t veszel. Milyen minőséget, mekkorát, milyen messziről néznéd, stb. Nem olyan egyszerű ez.
Jó értem, köszönöm szépen. Még egy utolsó kérdés, hogy tisztán lássak mindent, aztán nem zargatlak titeket:)
Ha van egy jó gépem, amit összekötök egy LED tv-vel HDMI kábel segítségével, akkor nem lesz a tv-n pixeles a kép, illetve rosszabb, mintha a tv-be betenném a pendrive-ot és arról játszanám le a filmet? Attól félek, hogy a HDMI kábel nem ad olyan jó képminőséget, nem tudom mennyit bír.
nem olvastam el midnen hozzászólást, lehet más már leírta.
Samsung tv-m van. UTP kábellel szépen össze van kötve a routerrel, és Allshare nevű program, és képet, zenét, filmet egy megosztott mappába berakok. A tv simán felismeri, és mehet a móka.
Az hogy akadna a film...sosem vettem észre.
de sok tv-be már lehet wifi adaptert is kapni, akkor még a kábel sem kell bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!