Hangfalakat milyen fajta kábellel kössem össze? (passzív)

Figyelt kérdés
Jelenleg régi telefonkábellel kötöttem össze mert nem volt más itthon (szóval elég csapnivaló a minőség) de nem tudom milyent vegyek és hol. Jó minőségű kellene!
2015. nov. 4. 16:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen a hangfalak minősége :) Telefonkábellel ? :D Én hamarosan a Klotz LSE215 akarom kipróbálni ami 1,5mm2-es, de van belőle 2x2,5-es is 1750Ft/ méter

Természetesen van belőle olcsóbb is pl. Klotz LY215P 400Ft-ért, úgy nézd kb, hogy a hangfalak értékének a 10%-át érdemes kábelre költeni. :)

2015. nov. 4. 16:47
 2/7 dirtboy ***** válasza:

jól írják rendszer minőségétől is függ valamint hogy milyen hangszórókból áll.

egy keményebb ércesebb hangú magassugárzóhoz pl csak tiszta réz kábelt tegyél,ezüst futtatásost ne.

olcsóbb kábelből én ezt ajánlom. /méretezést megválaszthatod,van 1,5ben is ilyen ha az kell/

[link]

kicsit drágábból pedig

[link]

én az utóbbit használom nem gagyi autóhifi rendszerhez elégedetten.

vásárolható egyébként méterre is,nem tudom miért így van kitéve.

mind a kettő tiszta réz kábel.

2015. nov. 4. 17:17
 3/7 A kérdező kommentje:

Most vettem egy Akai SR-H44 hangfalpárt, és egy Denon DR25 ös erősítőt.(nem mai darabok de úgy gondolom jó minőségűek)

Máshol úgy olvastam minnél rövidebb és vastagabb kábel az ajánlott. E szerint válasszak? Köszi szépen!

2015. nov. 4. 17:32
 4/7 dirtboy ***** válasza:

igen az nem árt ha feleslegesen nem hosszú.

keresztmetszet pedig hossztól és sugárzóteljesítmény illetve erősítő teljesítménytől is függ.

a cél hogy le legyen se vékony de feleslegesen se legyen vastag ha nem muszáj.

magasnak 1,5től vastagabb nem kell akkor sem ha 3-4métera vezeték.

középnek 2,5 bőven elég,ha pedig rövid a vezeték akkor 1,5 is elég lesz.

mélynek én spec szeretem a relatíve vastagabbat,én 4,08-asat használok.

természetesen ha nem több 100W megy rajta akkor ott is elég lesz a 2,5-os is.

2015. nov. 4. 17:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Ez Két 3utas 40wattos 8Ohm-os hangfal :D

Erősítő 2x40 wattot tud elvileg leadni(de van ahol 45-öt olvastam)

2015. nov. 4. 18:00
 6/7 dirtboy ***** válasza:

ja,én rá sem kerestem a cuccra amit írtál,meg mondom őszintén csak és kizárólag autós cuccokal foglalkozom,ezért nem is néztem miféle cuccod van mert ahhoz úgy sem értek.

oda akkor bőven jó a 1,5 legvastagabb vezetéknek is ha ilyen kis teljesítményekről beszélünk.

2015. nov. 4. 18:09
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! :D
2015. nov. 4. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!