Hangfalakat milyen fajta kábellel kössem össze? (passzív)
Attól függ milyen a hangfalak minősége :) Telefonkábellel ? :D Én hamarosan a Klotz LSE215 akarom kipróbálni ami 1,5mm2-es, de van belőle 2x2,5-es is 1750Ft/ méter
Természetesen van belőle olcsóbb is pl. Klotz LY215P 400Ft-ért, úgy nézd kb, hogy a hangfalak értékének a 10%-át érdemes kábelre költeni. :)
jól írják rendszer minőségétől is függ valamint hogy milyen hangszórókból áll.
egy keményebb ércesebb hangú magassugárzóhoz pl csak tiszta réz kábelt tegyél,ezüst futtatásost ne.
olcsóbb kábelből én ezt ajánlom. /méretezést megválaszthatod,van 1,5ben is ilyen ha az kell/
kicsit drágábból pedig
én az utóbbit használom nem gagyi autóhifi rendszerhez elégedetten.
vásárolható egyébként méterre is,nem tudom miért így van kitéve.
mind a kettő tiszta réz kábel.
Most vettem egy Akai SR-H44 hangfalpárt, és egy Denon DR25 ös erősítőt.(nem mai darabok de úgy gondolom jó minőségűek)
Máshol úgy olvastam minnél rövidebb és vastagabb kábel az ajánlott. E szerint válasszak? Köszi szépen!
igen az nem árt ha feleslegesen nem hosszú.
keresztmetszet pedig hossztól és sugárzóteljesítmény illetve erősítő teljesítménytől is függ.
a cél hogy le legyen se vékony de feleslegesen se legyen vastag ha nem muszáj.
magasnak 1,5től vastagabb nem kell akkor sem ha 3-4métera vezeték.
középnek 2,5 bőven elég,ha pedig rövid a vezeték akkor 1,5 is elég lesz.
mélynek én spec szeretem a relatíve vastagabbat,én 4,08-asat használok.
természetesen ha nem több 100W megy rajta akkor ott is elég lesz a 2,5-os is.
Ez Két 3utas 40wattos 8Ohm-os hangfal :D
Erősítő 2x40 wattot tud elvileg leadni(de van ahol 45-öt olvastam)
ja,én rá sem kerestem a cuccra amit írtál,meg mondom őszintén csak és kizárólag autós cuccokal foglalkozom,ezért nem is néztem miféle cuccod van mert ahhoz úgy sem értek.
oda akkor bőven jó a 1,5 legvastagabb vezetéknek is ha ilyen kis teljesítményekről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!