Akkumlátor. Egy 800mAh es 8.4V os aksit meddig töltsek egy 500mA-es 9 voltos töltővel? (ezt adták hozzá, bővebben lent)

Figyelt kérdés

Hasonló kérdést már tettem fel, csak nem épp az aksirol, és nem épp ebbe a formába.

Az a helyzet, hogy én 16 óráig töltöttem, ezt az említett 800mAh-s aksit, egy 500mA es töltővel, és sztem gallyra vágtam, ugyanis meg se moccan a motor terhelés alatt amire rákötöm. És egy válaszoló az előző kérdésemre azt írta hogy egy 500mAh -s töltővel egy 800mAh-s aksit 800÷500(azaz 1,6) óráig kell tölteni. DE az aksira nem 500mAh van írva, hanem csak 500mA, nincs "h"(óra). Vagy a kettő tök ugyan azt jelenti esetembe, és akkor ez a 16 órás töltögetés, ami 10x több mint kéne, tényleg hazavágta a cuccot( ezt a 16 órás töltést vagy 4x játszottam el, és ezen kívül is alsóhangon mindig 4-6 óráig töltöttem)?(egy A.S. puskáról van szó de ez lényegtelen)

2010. márc. 16. 19:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Olvastam pedig azt a kérdést,de most esett le nálam valami.

9V 500mA.Ez szerintem nem is töltő,hanem egy sima 9 voltos adapter és ha így van akkor persze hogy tönkretette.

2010. márc. 16. 20:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Vagy hova kell ezt csatlakoztatni?A puskához,vagy ki kell venni az akkut és ahhoz?Az még elképzelhető,hogy a puskában van valami áramkör,ami szabályozza a töltést.
2010. márc. 16. 20:26
 3/8 A kérdező kommentje:
Az úgy van hogy az aksit ki kell venni, és az aksin egy kis tamya csatlakozó van(modell autókon láthatsz ilyeneket) és rá kell tenni a töltő csatlakozójára, és be a konektorba a töltőt.
2010. márc. 16. 21:53
 4/8 A kérdező kommentje:
a puskába semmi speckó áramkör nincs, két kábel(+,-), ebből az egyik az elsütő billenytű rendszerén megy át, ami egy "on-off" kapcsolót játszik ebbe az áramkörbe.
2010. márc. 16. 21:55
 5/8 A kérdező kommentje:

A töltőt "töltő" néven adták oda, de a kínai Csuang lehet épp nem úgy tette össze, mert azért 500mA egy töltőtől kicsit bialy:D

De ha megnézed az A.S. oldalt( [link] ezen találtod meg) vannak 1000-2000mAp töltők, és 3-4000mAp aksik is. szal lehet ezzel tényleg csak 1.6-2 óráig kellett volna töltenem, nem 16ig:D és formázni is max 5-8 óráig.

2010. márc. 16. 22:00
 6/8 A kérdező kommentje:
nem mAp, *mAh* boccs.
2010. márc. 16. 22:30
 7/8 anonim ***** válasza:

.

Nagy a valószínűsége hogy túltöltés miatt károsodott az akkud. A normál töltési idő az (C/10)*12 szokott lenni. Azaz a tized árammal 12 óra. de max 1,2*C, azaz ha 800mA -os akkud van. akkor az 500-as töltővel:

800*1,2=960

960/500=1,92 tehát 2 óra töltés akkor, ha le volt merülve.

Ha csak félig volt (sacc), akkor vagy lemerítés után 2 óra, vagy rátöltéssel 1 óra.

Ezek hozzávetőleges adatok, egy kis túltöltést kibír, de nem 500mA-os töltés melletti 8-10 -szeres időtartamokat.

Olyan szulfátosodást idéz elő, ami miatt megnő a belső ellenállása, és nem tud nagy áram folyni rajta. Márpedig egy akkunak ez lenne a feladata.

Így elvesztette a hasznos kapacitását.

.

2010. márc. 17. 01:59
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, na mostmár a forum is vissza állt és ott megtudtam, hogy a töltés árama 1.4V minden esetbe és a töltő meg 500mA-s, és akkor kb 2.5 óra kelett volna nem 1.5:D, és túlságosan ís a minimum feszültség alá merítettem, aztán meg simán jócskán túltöltöttem, szal így simán kifingattam az aksim, Éljen én!:D
2010. márc. 17. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!