BoriszXD kérdése:

Mindegy, hogy milyen mély hangszórót veszek bele? Milyet ajánlotok kb 20-35 ezer között? És kellene mást cserélni benne, hogy működjön?

Figyelt kérdés

Van két passzív 8ohm-os hangfalam 30cm-es mély hangszóróval ami kicsit gyenge. Ehelyett szeretnék egy erősebbet, úgy kb 300 wattosat csak nem tudom, melyiket érdemes megvenni.

az erősítő elbírná. :)

2015. szept. 29. 11:55
 1/4 dirtboy ***** válasza:

a hangszóró passzív alkatrész,nincs teljesítménye

attól hogy egy 200W os helyett 300W-os terhelhetőségű hangszórót raksz ugyan arra az erősítőre nem biztos hogy hangosabb lesz.

Wattok helyett érzékenységet nézd,egy azonos terhelhetőségű hangszóró aminek érzékenysége 2-3dBel magasabb már jócskán hangosabb lesz de ha érzéketlenebbet teszel bele akár halkabb is lehet mint ami eddig volt hiába jobban terhelhető kicsit.

[link]

2015. szept. 29. 12:08
 2/4 A kérdező kommentje:
erősítő bírja csak hamar elkezd recsegni :(
2015. szept. 29. 15:49
 3/4 dirtboy ***** válasza:

ha torzít az pont lehet az erősítő torzítása miatt is.

azoknál is meg van hogy milyen teljesítmény mellett mekkora a THD tehát a torzítás.

torzítás nem csak max hangerőnél van.

ezt csak megjegyeztem,ha az erőd jó akkor jó de a hangszóró választáshoz olvasd el a cikket amit linkeltem.

2015. szept. 29. 16:37
 4/4 anonim válasza:

ha akarsz bele másik hangszórót akkor ekkora méretben (30 cm) semmiképp ne menjen 100 db fölé az érzékenység !

de nem a watt számít amúgy sem !

2015. okt. 1. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!