Mi fárad meg asztali dvd lejátszókban, ami azt eredményezi, hogy DVD-RW-t nem olvasnak?

Figyelt kérdés
Javítanom kellene egy ilyen problémával rendelkező készüléket, ezért szeretném konkrétan tudni.
2015. szept. 28. 19:54
 1/7 anonim ***** válasza:

A lézer " fárad" meg.

Ha szerencséd van, találsz a közelében egy apró potenciómétert.Azt finoman tekerve tudod emelni a tápfeszét, és életre kelthető így a készülék .A siker nem 100%, de megpróbálható :)

2015. szept. 28. 20:15
 2/7 anonim ***** válasza:

Bocs picit félreértettem a kérdést :)

Azt hittem, hogy semmit nem olvas be, de most vettem észre, hogy csak az RW-ket nem.

De ez a jelenség is a lézer gyengülése miatt van .

2015. szept. 28. 20:21
 3/7 A kérdező kommentje:
De ugyanúgy áll az, hogy ha tápfeszét növelem, lehet beolvassa az RW-t? Egyébiránt, egy ilyen lézerfej cseréje mennyire nagy feladat? Garantált a siker?
2015. szept. 28. 21:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem a tápfeszt emeled meg a lézernél. A lézerdióda áramgenerátoron keresztül kap tápot. A kis potenciométerrel az áramerősséget lehet állítani. Ideig- óráig javulhat, de rohamosan csökkenni fog az élettartam is Tapasztalataim szerint egy ilyen manőver annyi időt ad, hogy lehessen új lesjátszót venni. Ráadásul ha túl jól sikerül eltekerni azt a potmétert, akkor a dióda azonnal tönkremegy.

Elvileg ki lehet cserélni magát a lézerdiódát, de a gyakorlatban belepréselik a házába és onnan igen nehéz úgy kiszedni, hogy ne okozz nagyobb kárt.

Ha ismertebb típus akkor ebay-en komplett pickup-ot lehet hozzá venni már persze ha ér annyit a lejátszó.

2015. szept. 29. 09:25
 5/7 A kérdező kommentje:
Egy LG HT303SD-D2-es masináról van szó. Fogalmam sincs, ebbe hogyan keressek lézerfejet.
2015. szept. 29. 12:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Kép alapján talán mész valamire. De a pickup hátán általában a qr kód társaságában van egy típuszám is.

[link]

Itt egy lehetőség. Az ne zavaron, hogy samsung van odaírva, ezt az olvasófejet használja mindkét cég.

[link]

Ugyanez, csak aliexpress-en.

2015. szept. 30. 12:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az utánajárást!
2015. szept. 30. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!