Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Szeretnék vásárolni egy TV-t...

Szeretnék vásárolni egy TV-t és hozzátartozó hangfalat. Milyen legyen?

Figyelt kérdés

A TV-t már kinéztem (Samsung UE48H6200), de nem biztos, hogy ez lesz. Nem tudom eldönteni, hogy passzív, vagy aktív legyen. Tudnátok érveket felsorolni egyik és másik mellett? A TV-n szeretnék 3D-s filmeket nézni.

És a SMART Tv nem fontos, szóval, ha valaki tud valami jobbat, akkor hajlandó vagyok más TV-t vásárolni. Szóval, hogy teljes legyen az élmény kellene mellé valami hangfal. Megérné 5.1-es hanfalat venni? Szóval összegezve: Aktív vagy passzív? És megéri-e az 5.1-es hangfal?

2015. szept. 13. 11:44
1 2
 1/12 anonim válasza:
Szerintem nem éri meg a 3ds tv, olyanom volt de 10 perc után nagyon fát tőle a fejem. amit kinéztél a ettől függetlenül ez jónak tűnik, ajánlom a samsung smart tvket. Hangfalakról mást kérdezz, abban nem vagyok otthon, én egy Pioneert vettem hangfalnak.
2015. szept. 13. 12:58
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. :)
2015. szept. 13. 13:22
 3/12 Osynho ***** válasza:

A kiszemelt tv nem rossz, de már kifutó modell, így napról napra nehezebb lesz beszerezni. Továbbá, ha 3D-zni szeretnél, akkor érdemesebb a H6400-at venni, amihez jár 2 szemüveg és a "csoda távirányító" is.

Én se értem ezt a 3D őrületet, érdekességnek jó, de nem vagyok oda érte. Minden esetre az aktív esetében van csak full hd, a passzív felezi a felbontást, így én inkább aktívat vennék. Aktív esetén figyelni kell, hogy a zavaró fényforrásokat kiiktasd a szobából, van ez zavar. Milyen messziről nézed majd a tv-t? Csak azért, mert igazi 3D élményhez minél nagyobb kép kellene.

A hifi egy teljesen külön álló történet. És igen, a teljes élményhez valóban kell egy rendes hifi, csakhogy az nem pár 10 ezer Ft. Ezt sokan nem fogadják el. A hifi drága dolog, ha rendes hangot szeretnél, ezek az egybe bögreszettek csak recsegni jók.

2015. szept. 13. 19:12
 4/12 A kérdező kommentje:
Olyan 3-4 méterről nézném. És a TV amit ajánlottál nagyon drága, egy ilyet sajnos nem engedhetek meg magamnak.
2015. szept. 14. 18:40
 5/12 Osynho ***** válasza:
3-4 méterről nagyon kicsi lesz a 48". A H6400 15-16 ezerrel drágább. Ha megveszed a szemüvegeket és a távirányítót a H6200 drágább lesz. Azt megengedheted magadnak? :)
2015. szept. 14. 18:51
 6/12 A kérdező kommentje:

Ohh, valamit benéztem, a legnagyobb méretet néztem és így egy félmilliós összeg jött ki, arra értettem, hogy nem engedhetem meg magamnak. :D De sajnos olyan 3 méterről tudom nézni, mekkorát ajánlanál ehhez?

A H6200 ÉS H6400 között mi a különbség, mert nem találtam köztük szinte semmi eltérőt.

Köszi, hogy segítel. Egyébként most egy 94 cm-es Full HD Samsung tv-m van, amit ugyanúgy 3 méterről nézek és nem találom vészesnek. De az új TV-t tervezem feltenni a falra és úgy élvezni. :D

2015. szept. 14. 18:58
 7/12 A kérdező kommentje:
Ja és még mindig nem vagyok benne biztos, hogy aktív vagy passzív legyen... Ha hétvégén lesz időm, akkor elmegyek és személyesen letesztelem mind a kettőt.
2015. szept. 14. 19:02
 8/12 Osynho ***** válasza:

A két szemüveg, a távirányító és a 200 vs 400hz a különbség. Ha kellenek a cuccok, akkor olcsóbb megvenni a 6400-at, mitn a 6200-hoz keresgélni. Persze, ha kapsz még egyáltalán ezekből a tv-kből.

Nézési táv sok mindentől függ. Nyilván híradóhoz, bariközthöz tökmindegy. Amint azonban minőségi filmnézés van, amikor is a képi részleteket is szeretnéd látni, máris más a helyzet.

[link]

A 48"-os képernyőhöz 2m körüli távolság a megfelelő jó minőségű, full hd tartalom esetén. 3m-re 65"-os kellene minimum. :) Nálam 1 hónapig volt egy projektor, 120"-os vászonnal, ezt néztem 3,5m-ről. Azóta tudom, hogy nem létezik túl nagy tv és hogy a méret a lényeg. :D

Egyébként most cserélem az 50"-os tv-met 55-ösre, 2,2-2,5m a nézési távolság. A tv-nek falon a helye, szóval jö ötlet a konzol.

Boltban elsötétített helyen és saját forrással, normalizált beállításokkal van csak értelme bármit is tesztelni.

2015. szept. 14. 19:55
 9/12 A kérdező kommentje:
És a Phillipsről mi a véleményed? Mert ezzel is szemezgetek: Phillips 50PU6809, csak hát nem tudom, hogy van-e értelme 4K-s TV-t venni, mert elég kevés a tartalom hozzá... Plusz van-e különbség a Phillips és a Samsung 3D technológiája között?(mindkettő aktív)
2015. szept. 14. 20:54
 10/12 Osynho ***** válasza:
Nem ismerem a Philipseket. Viszont nem igazán értelek... A kellő távolság közel a duplájáról néznéd a full hd tv-t, gyakorlatilag feleslegessé téve a felbontást, erre most 4K tv-t nézel, ami 4x-es felbontással bír. :D Persze forrás sincs nagyon rá, így pláne érthetetlen számomra. Az árkategória se ugyanaz, mint egy 48H6400-nál.
2015. szept. 14. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!