Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » NI-MH-s aksit lehet többször...

NI-MH-s aksit lehet többször is formázni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy még 1.5 éve vettem egy AS puskát, CA m15a4 carbine /sportline/ és ehhez járt egy 800mAh-s aksi, 8.4volttal. EZt legelőször elfelejtettem formázni, mert oylan lázban égtem, hogy végre megvan, hogy kapásbol egy éjszaka helyatt csak 4 órára dobtam fel. És ez így ment 5-8x, és utánna jutott eszembe hogy le se formáztam az aksit.

Eltelt már 7 hónap és az aksi csontra lemerült és a fegyó is újra előkerült, és most felraktam töltőre. De ha már úgy is csontra lemerült, gondoltam, most felteszem 16 órára.

Szóval, ha most felpakolom iylan hosszú időre, akkor teljesíteni fogja a 800-1200 lövést amit a papír ír, vagy ne is álmodjak ilyen teljesítményröl, mert hazavágtam azzal hogy nem ezzel kezdtem?

mégegyszer hozzá teszem, NEM Li-ion os, hanem NI-MH-s.

és még egy valami, mennyi ideig töltsem egy átlagos töltésnél? 800mAh-s 8.4V os az aksi, és egy 500mA es 9V-os töltővel töltöm(ezt adták hozzá).

2010. márc. 12. 21:36
 1/2 anonim ***** válasza:

[link]

A töltés valószínűleg nem 500mAh lesz, csak annyit tud leadni, mert az elég durva! Azt jelentené, hogy 1 óra 36 perc alatt csutkára tölti a teljesen lemerült akksit.

Egészséges(normál) töltéshez a kapacitás 10%-val érdemes tölteni (80mA). Valahol a töltőn lennie kell valami adatnak, hogy mennyivel tölt. Simán oszd vissza: 800/500=1,6 óra töltési idő

2010. márc. 13. 00:17
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia!

leírom ami a töltőn van:),

AC-DC adapter

model: qy-412009500-02

input: AC220-230V 50Hz 0.1A

out put: DC9.0V 500mA

igen legelőször és is osztottam az értéket és én is ~1.5 órát kaptam.

2010. márc. 13. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!