Frissen vásárolt laptop, borzasztó wifi kapcsolat. Ötletek?
Sziasztok,
múlt hét csütörtökön vettünk 150 000 Ft-ért egy HP laptopot nekem Budapestre. Nagyon jó kis darab, csak 1 nagy probléma van vele. A wifi kapcsolat itt a pesti albiban 1 hétnyi speedtestelés után átlagosan 0,5 mbps. Ennek az értéknek 120-nak kellene lennie, hisz ilyen sebességű netre fizettünk elő. Mindenki másnak az albiban jó a net, megfelelő gyorsaságot produkál. Még a vendégeknek is akik néha megfordulnak itt jó a net, csak nekem nem...
A routert újradugtam, nem segített. Van valami ötlete valakinek? :((
Előre is köszönöm:)
"Garanciás persze, de nem hiszem, hogy egy frissen vett gépnek lenne baja.."
Vannak gyári hibás gépek, de mielőtt szervizbe vinnéd, a WiFi driver újratelepítése, vagy frissítése a legújabb verzióra ( ha jelenleg nem az van ) megvolt? Ha nem akkor első körben ezzel próbálkoznék.
Vettem egy Toshiba gépet, és gyári hibás volt a wifi adapter. Nem gariztattam le, hanem vettem újat kicseréltem.
Fórumon olvastam mésnak is ugyanez a wifi adaptere volt és rossz volt.
Van ilyen sajnos még a legjobb gyártóknál is sajnos.
A tapasztalataim alapján az Intel WiFi adapterekkel szokott sok probléma lenni.
Az én gépemben is az van, és folyamatosan dobálja a hálózatot, függetlenül a jelerősségtől, illetve a sebesség is nagyon ingadozik.
Elküldtem garanciába, ott kicserélték az adaptert ( ugyan arra a típusra ), 1 hétig jó volt, utána ugyanúgy előröl kezdett mindent. Próbáltam régebbi, újabb driver-t is felrakni, egyszer hagytam a Windows által automatikusan telepített driver-t, de mindegyikkel rossz volt, és interneten is sokan panaszkodtak.
Most egy ilyennel WiFi-zek: [link]
Sokkal jobb, mint a beépített Intel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!