Csöves erősítő tervet tudnátok küldeni/ajánlani?
Úgy döntöttem, hogy erősítőt nem veszek, hanem építek.
Mindenképpen csöves típust szeretnék. Van itt olyan aki már épített ilyet? Esetleg bevált terveket/rajzokat tudnátok küldeni?
Nem olyan magától értetődő egy csöves erőt megépíteni.
Milyen célra akarod használni az erősítőt? Hangszer erősítő, esetleg HiFi?
HiFi célra sztem érdemes elolvasni Ágoston Lajos Audiofil erősítők építése; ill az audiofil varázs című munkáját. Az alapmű a témában szerintem John Linsey Hood: Csöves és tranzisztoros hangerősítők című munkája. Találsz bennük egyszerűbb sztem jó hangú kapcsolásokat. A csövekben én kínait próbálnék szerezni, mivel az utóbbi időkben nagyon jó minőséget gyártanak nem túl drágán, könnyen pótolható. A kimenőtrafó a legkényesebb eleme az erősítőnek, egyszerűbb és szerintem kifizetődőbb megvenni készen egy kapcsoláshoz, én Lundahl-t vennék (amorf mag, osztott tekercsek...). Ha csöveket kötsz párhuzamosan, vagy Long tailedbe, csak párba válogatottakkal tedd! Kondikban sztem a Mundorf jó választás, a cső megérzi a minőséget. Az élesztésnél légy óvatos, nagy feszültségek vannak.
Valamiért a mai napig tartja a csöves erősítők iránti nosztalgia magát.
Véleményem szerint ez alapvetően a gyermekkori bilire szoktatási nehézségekből eredeztethető, amikor az ember elhiszi, ő valami olyan különleges lény, aki nem született még egy e földre.
És hogy ezt kifejezze, azt gondolja ki, az ő hallása aztán annyira tökéletes, meghallja még a levegőben fingó szunyoglárvát is.
De ha még mindig ragaszkodsz a fenti elképzelésedhez, szívesen szkennelek pár kidobásra ítrélt szemetet. Több tucat ilyen kapcsolást tervezek kidobni az Aliexpress korában.
#3 Légyszi szkenneld be és küldd el.
Köszi :)
#2 köszönöm :)
#1 kösz a bíztatást.. -.- szerinted annyira gyökér vagyok, hogy nem keresek rá Google-ban? És miért ne sikerülhetne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!