Mit gondoltok hogy búcsúzik a VHS?
Szerintem sókkal jobb volt,a VHS kazetta mint a CD,DVD,BLURAY lemezek.
Kis por rá megy a DVD lemezre már akadozik.
Van nekem gyári DVD filmem,mindig a tokba van benne és a szekrény fiókban,ki nyitom a tokot és olyan csúnya a DVD lemez mint a pára rá szárat volna.
Pedig én mindig vigyázok rájuk tokokban tartom és DVD táskában.
Miért nem találnak ki olyant,ami sokkal jobb legyen mint egy DVD lemez?
A dvd is elavult, de a világ már csak ilyen.
A dvd előnyei:
-nem kopik minden lejátsásnál
-jobb képminőség és hang
-Digitális hang (Dolby)
-Míg a VHS max 575p felbontást tud (PAL/NTSC), a bluray meg simán tud full hd felbontást (vagy 4k-t). Ha meg nem akarsz aggódni a porosodás miatt, vegyél egy 32 gigás pendrive-ot, és simán tudsz nézni hd-s (ha gyorsabb, mint a mezei ocsó pendrive, akkor full hd) filmeket, sokkal könnyeb hordozni is, mint 100 dvd-t vagy 50 vhs-t(és sokkal jobb, mit a dvd lemez)
-Ha a vhs kis mágneses térbe kerül, már elromolhat, vagy az egész film elveszhet
Tudom a DVD-nek jobb a kép minősége és a hangja,csak jobban vigyázni kell rája mint egy VHS-re.
De lehet 2018-ban már ilyen lemezeken is lehet majd venni a gyári filmeket Archival Disc 1TB lemez.
https://www.youtube.com/watch?v=A_HIXmvjAQw
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!