Max.40ezer Ft-ig milyen hangfalszettet érdemes venni? (2 hangfal és egy erősítő)

Figyelt kérdés

Nem igazán értek a hangtechnikához, de van egy 5.1-em, amivel szoktam családi összejövetelen zenélni egy számítógéppel, de nagyon körülményes szállítani, ezért vettem egy notebookot és szeretnék egy hangfalszettet is. Kettőt néztem ki, de nem tudom, hogy megéri-e a drágább azt a plusz pénzt, vagy van jobb is ennyiért?

[link]

[link]

2015. aug. 4. 11:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Mondjuk azt sem árt figyelembe venni, hogy egy 2*30 wattos erősítőnél egy 2*60 wattos nem kétszer szól nagyobbat, hanem éppen csak egy kicsit, 3dB-vel hangosabb. Ennél nagyobb különbség lehet simán két szobai hangfal között is hatásfokban! :D

Meg ugye mondjuk a 70-es években egy Marantz erősítőnél a 2*25 watt az azt jelentette, hogy mindkét kimeneten 15 percig folyamatosan, bármiféle mérhető paraméter romlás nélkül.

Ma meg a házi-rozi erősítőknél az 5*100 wattot úgy értik, hogy csak az egyik csatornán, a másodperc törtrészéig...

2015. aug. 7. 12:13
 12/19 anonim ***** válasza:
Charlie #8 vagyok nekem van egy pár Preludium B31 em és azt kell hogy mondjam hiányolom belőlük a középhangokat. Az is igaz hogy jó drága volt.
2015. aug. 7. 12:46
 13/19 anonim ***** válasza:
#12 Ja és ha tutira akartok menni akkor nem Preludiumot vagy ilyesmit vesztek hanem FOCAL-t de azokbak elég borsos ára van.
2015. aug. 7. 12:49
 14/19 anonim ***** válasza:

@12. ha a preludiummal nem vagy elégedett, akkor inkább nem gondolok bele, hogy egy dc2050-nel mennyire lennél elégedett! :D

Továbbra sem áll össze, hogy miért írtál olyat, hogy a videotonnál jobbat úgyse kap... Még hasonló árban is kap jobbat.

@13.=12 :) Nem kell beszűkülni egy márkára...

2015. aug. 7. 13:10
 15/19 anonim ***** válasza:
Én is csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Házimozihoz kerestem hangfalakat, sokat meghallgattam, a választásom a frontoknál a Wharfedale-re esett, ár/értékben jónak találtam és a fülemnek is kellemesen szólt még zenénél is. Meglett a két front, tök jó, keressünk hozzá két hangfalat hátra is. Természetesen ugyanilyen Wharfedale-t szerettem volna, DE sikerült szert tennem egy pár B&W hangfalra. Kis zárt polcsugárzók, de amit zenében és hangzásban produkál, az ámulatba ejtő és tényleg a Bowers egyik legkisebb polcsugárzója. Elképesztő az a természetesség, ahogyan szól és a színpadképe is hihetetlen, pedig házimozi-erősítő hajtja. Zenére én biztos nem vennék mást.
2015. aug. 8. 22:16
 16/19 anonim ***** válasza:
@15. Mondom én! :D Milyen Bowersek egyébként, DM 600 ?
2015. aug. 9. 20:51
 17/19 anonim ***** válasza:

Igen, DM600-as. Számomra az volt a meglepő, hogy elkezded feltekerni a hangerőt és semmi torzítás, erőlködés, csak simán hangos lesz. Ahhoz képest, hogy mekkora és zárt doboz, a dinamikája elképesztő.

Az a szerencse, hogy nem ez volt az első ilyen hangfalam, mert itthon minden Bowers & Wilkins lenne, hús meg ünnepnapokon lenne csak:D

2015. aug. 10. 08:05
 18/19 anonim ***** válasza:

Hehe!

Hogy eltaláltam... Nekem is van olyan (is). ;) Jól leírtad, valóban egészséges hangbalansza van és nagy hangerőn sem tolódok el!

Rossz belegondolni, hogy akkor mit tudhat a CDM1 se pl... :D

2015. aug. 10. 18:54
 19/19 anonim ***** válasza:
Az a szett már az a kategória lenne, hogy ki se jönnék a szobából:)
2015. aug. 11. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!