Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Bemeneti impedencia mennyire...

Bemeneti impedencia mennyire számít aktív mélyládánál, vagy mit jelent, ráköthetem az erősítőre?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy denon avr x1000 erősítőt és ehhez szeretnék aktív mélyládát építeni. Ezt az erősítőt szeretném: [link]

Írja az oldal hpgy a bemeneti impedencia 20k ohm. Ez mit jelent? Rálehet kötni az erősítőre? Hangfalaknál tudom az ellenállás kissebb nemlehet annál ami az erősítőre van írva csak nagyobb vagy ugyanannyi de én aktív mélyládánál nemhalottam ellenállásról. Azthittem csak egy jelet küld neki az erősítő a mélylda erősítőjébe. Segítséget előre is köszönöm.

#impedencia.
2015. aug. 3. 10:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Üdv.! Házi kísérletezéshez ez feleslegesen túl drága végfok.

A bemeneti impedanciája szabványos, természetesen illeszkedik bármihez.

"Egy jel" elég hozzá, de ez képes fogadni már felerősített jelet is, ami az autós erősítőkből áthozott felesleges tulajdonság.

Ne nyűgözzön le a 300W teljesítménye! A hangnyomás NEM lineáris, a fülünk nem érzi kétszer hangosabbnak a 40W fölötti energiákat, 100W nem tűnik a duplájának 50W-nak.

Ehhez itt egy alapismeret.....:

[link]

A mélyláda tölcséres kialakításával és a beépített hangszóró érzékenységével sokkal többet lehet nyerni, mint az erősítővel.

Semmiképpen ne vedd meg, mielőtt egy korrekt láda nincs kész hozzá! (Azt lehet tesztelni a meglévő erősítővel is.)

2015. aug. 3. 13:08
 2/3 A kérdező kommentje:

Üdv!

Köszönöm a válaszát.

A láda tervet asztalos hozzáértő barátom készíti el és egy 95 db erzekenysegű autos pioneet mélyhangszórót szeretnék venni. De azis lehet hogy sima gyári autos ládájával veszem meg mert ahol megszeretném venni ott kiprobaltam a boltban gyári pioneer ládába egy yamaha erősítőhöz volt kötve egy táppal bekötöttautos erősítővel ami 300 wattot tudott feléig rakta fel és hihetetlen mekkorát szólt. Az ilyen százezres gyári szobai aktív mélyládák sehol nemvoltak hozzá képest. De ha van jobb ötleted meghalgatom viszont az erősítőnél maradnék mert nagyobb teljesítményű hangszórót hajtanék. Tudom hogy mindenegyes watt duplázásnál csupán 3 db el hangosabb de ha lehett rendesen hajtsa meg a hangszórót.

2015. aug. 3. 19:18
 3/3 A kérdező kommentje:
Viszont a bemeneti impedencia kérdésemre a választ nagyon szépen köszönöm.
2015. aug. 3. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!