Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Honnan tudom, hogy a bakelit...

Honnan tudom, hogy a bakelit lemezlejátszó tűje elkopott?

Figyelt kérdés
Még szüleimé volt, de nem hiszem, hogy sokat használták volna, illetve biztos lefutott a tű a lemezről egy párszor, amikor én feltettem egyet akkor is vagy 2 szer sikerült mellé helyezni. Ezek mennyire roncsolják? Most vettem egy új bakelitet és nem szeretném tönkretenni.

2015. aug. 2. 23:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha a tű kopott, akkor zajosan , torzan játsza le e lemezeket.

A tű mellérakása, ráejtése e lemezre nagyban csökkentheti az élettartamot, akár a gyémánt lepattanását is eredményezheti.

Megj.: A régebbi lemezjátszók pickupjában található tőhegy nem minden esetben gyémánt, gyakran az olcsóbb, kisebb élettartamú zafírt használták.

Ha nagyon drágán vásároltad a lemezt, én inkább nem kockáztatnék, mert tönkreteheti.

2015. aug. 3. 09:59
 2/2 anonim ***** válasza:

Egyáltalán kristálypickupos vagy mágneses (mm) hangszedő van benne? Nem mindegy.

Ha kristálypickupos, vagyis féldrágakő a tű, akkor ne is próbálkozz. Ezek nagyon gyorsan koptak, repedeztek és onnantól minden lejátszott lemezt örökre károsítanak. A pickup tipusának utánakeresegélve ez minden bizonnyal kideríthető.

Ha mágneses és tutira akarsz menni, akkor vegyél egy pl. Audio Technika pickupot, az olcsók is az árukhoz képest jó hangszedők.

2015. aug. 3. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!