Miért rezeg az erősítőm és a lemezjátszóm? (több lent)
Figyelt kérdés
Van egy ősrégi Lenco L830DD lemezjátszóm és egy Sony-Wega v555 erősítővel használom. Amikor be vannak dugva a konnektorba akkor rezegnek (akkor is, ha ki vannak kapcsolva). Nem hallatszódik de mikor hozzáérek a fém részekhez érzem, hogy rezeg, de mindkettő. Viszont néha, nagy ritkán abbahagyják. Ez az egész persze nem okoz problémát, csak nem értem mitől csinálják ezt. Nagyon nagyon alapszinten értek valamennyire az elektronikához, de ilyenről még csak hallani sem hallottam, google sem adott ki értelmes találatot erre.2015. júl. 27. 14:36
1/6 anonim válasza:
Nem értem jól a kérdést, de ahogy kidedukálom, valami hiba lehet a konnektorban.
2/6 anonim válasza:
A trafo rezeg. Meg a rezgo aramkorok
3/6 anonim válasza:
Ja, valami mozog a hálózati trafó táján. Vagy lerögzíted, vagy gumibakokra szereld.
4/6 A kérdező kommentje:
De miért csak a fém részeknél érződik a rezgés?
2015. júl. 28. 16:56
5/6 anonim válasza:
mert a fémen jobban lehet érezni. mint pl egy fán vagy műanyagon. mivel azok tompítsák a rezgést. a fém nem, a fém átadja.
6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. De egyébként ha nagyon kötekedni akarok, a fa pont hogy rohadt jól vezeti a rezgéseket... de ez most teljesen lényegtelen.
2015. júl. 29. 11:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!