Miért áll le a gépem?
Az egész gép vadonat ùj ma kapcsoltam be elõször. A config:
M5a99fx pro r2.0 Alaplap
Gigabyte radeon r7 250x videokàrtya
Amd fx 6300 proci
8Gb kingston savage ram
500W hyper m táp
Én a forróságra gyanakszom mert a cpu már a biosban 70 fokos.
Egyenlõre csak cpu, videokártya és táp hütõ van benne. Arra gondoltam amíg nem szerzem be a ventillátorokat addig inkább be se kapcsolom. Mi lehet még a baj? Vagy ha ez az, vízhütés mennyivel lenne jobb?
"Azóta kiderült, hogy a videokártya nem bírja a meleget,"
Ez hogy derült ki, ha nem mérted le? :D
"sokkal hűvösebb így ventilátorokkal, mint anélkül, ezért gondolom nem azért áll le"
Honnan tudod?
Lehet szoftveres hiba is, de először ki kellene zárni a hardveres gondokat. Miért ubuntut használtál? Azon nem nagyon futkosnak játékok, vagy igen? Lehet win alatt nem lesz gondod.
Meg szeretném tanulni hogyan lehet használni az ubuntut, programozok, meg BME-n is gyakran használnak ubuntut. Később akartam windows-t telepíteni rá de nem kolózkodottat, hanem eredetit de most nem volt kéznél.
Amúgy kézzel megnéztem a hőmérsékletét, miután kikapcsolt. (Tudom hogy nem szakszerű, de ez volt kézél). Azért írtam hogy valószínű a videó kártya, mert a processzor hűtőbordája szobahőmérsékletű volt.
És mivel (kábéra) tudom milyen melegen állt le hűtő nélkül, ehez hozzá tudom hasonlítani milyen melegen áll le hűtővel. (Bocs hogy nem tudok normálisan fogalmazni)
Így utólag végig gondolva nem tudom miért gondoltam hogy alapozhatok erre.
szedtem le ubuntura programot ami nézi a hőmérsékletet folyamatosan. (a windows még nem jött le, de ott is kipróbálom). amikor lekapcsolt a képernyő a CPU 15C°-os volt és közben sem ugrált, a videókártya stagnált 35C°-on
a software-es baj az pontosabban mit jelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!