Hol célszerű közösíteni két antenna jeleit, ha egyetlen rádióval kívánom a későbbiekben felhasználni azokat?
Több frekvenciasáv vételére alkalmas vevőkészülék antennajellel ellátását kettő, különálló antennával szándékozom megoldani a későbbiekben, - mivel ezek egyenlőre csak tervek.
A frekvenciatartomány 0 kHz - 1800 MHz-ig terjed.
Találtam is kettő antennát, amelyek együtesen alkalmasak a kérdéses frekvenciasáv lefedésére, de kérdések merültek fel bennem.
Ha azantennák felfüggesztési pontjának közelében végzem el a közösítést, akkor - elvileg - kisebb zajt szed össze az egyetlen levezető antennakábel, mintha két, különálló antennakábellel vezetem el a felhasználási hely közelébe az antennajeleket és ott közösítem azokat.
Kültséghatékonyabbnak is tűnik elsőre, - ha azzal számolok, hogy hozzávetőlegesen 1000 forint körüli árban kapható métere egy valamire való antennakábelnek.
Nyitott kérdés csak az marad, hogy igazam van-e, vagy teljesen mások az ide vonatkozó fizikai törvények?
Az építő jellgű válaszokat előre is, tisztelettel megköszönm.
Üdvözöllek!
Először is: köszönöm megtisztelő válaszodat!
A két antenna csak és kizárólag vételt szolgálna.
Az egyik a 0 - 30 MHz-ig terjedő jelekre lesz kihegyezve, - a másik 25 MHz-től végezné a dolgát.
Mindkettő iránykarakterisztikája körsugárzó.
Tehát:
Amennyiben erősíteni kivánom a vételi jeleket, akkor az erősítést érdemes "odafent" elvégezni.
A jelek közösítését közvetlenül a vevőkészüléknél érdemes elvégezni.
Gondolom, "benne van", hogy bármit is csinálok, az "átfedett" 5 MHz "járulékos veszteséggé" válhat...
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a választ, - a legtöbb pénzt azzal tudja az ember megtakarítani, ha hallgat egy témakörre kiképzett Ember véleményére.
Amennyiben megoldható, olyan változatot fogok telepíteni, amely nem szorul "átkapcsolgatásra"%
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
Üdvözlettel: z
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!