Mi baja lehet az erősítőnek?
Figyelt kérdés
Két db Pa erősítőröl lenne szó, amik egy bulin hirtelen egymás után el szálltak, az okát tudom de azzal sajnos nem 100%-ig vagyok tisztában hogy mi is ment tönkre és hogy mennyibe kerülne egy esetleges javítás. Az egyik erősítő 2x 350 watt kimenettel rendelkezik, ebben ahogy láttam mivel a ventilátor meghibásodott a nem megfelelő hűtés miatt le égett, és az erősítő lapon látni lehet hogy a tranzisztorok forrasztásainál meg vannak kormosodva(égve), valamint a tranzisztorok előtt lévő pontosan nem tudom milyen feladatot ellátó kis fekvő kondenzátorok is meg égtek. A másik erősítőben nem látok sehol égésnyomot kivéve szintén a tranzisztorok forrasztási pontjain. Be kapcsoláskor egy folytonos búgás van jelen amit nem lehet se halkítani, sem pedig hangosítani a hangerő szabályozóval, valamint a kis power led is csak elég halványan világít! A hangtechnikához eléggé értek mivel leendő szakmám, de a műszerészethez csak épphogy, tehát tudom a fő alkatrészeket meg hogy milyen feladatuk van meg ilyesmi. Tudnátok segíteni hogy mi bajuk lehet és mennyibe kerülne a javíttatás??2015. júl. 7. 00:42
1/3 anonim válasza:
Helytelen használat miatt összeégett. Meg szétégett. Nem is tudjuk, milyen erősítő volt, de mondjuk meg, mennyibe kerül a javítás. Ez jó .
2/3 anonim válasza:
Kukaba! Ott sok minden leegett, a javitas tobbe fog kerulni mint egy uj.
Esetleg ha markas cucc volt akkor erdemes javitani. Na meg a markas cuccokban van megfelelo protekcio is, nem eg ossze vissza minden szoval jo esellyel csak a vegfok tranzisztorok.
Mi is az a "Pa" ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!