Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi baja lehet az erősítőnek?

Mi baja lehet az erősítőnek?

Figyelt kérdés
Két db Pa erősítőröl lenne szó, amik egy bulin hirtelen egymás után el szálltak, az okát tudom de azzal sajnos nem 100%-ig vagyok tisztában hogy mi is ment tönkre és hogy mennyibe kerülne egy esetleges javítás. Az egyik erősítő 2x 350 watt kimenettel rendelkezik, ebben ahogy láttam mivel a ventilátor meghibásodott a nem megfelelő hűtés miatt le égett, és az erősítő lapon látni lehet hogy a tranzisztorok forrasztásainál meg vannak kormosodva(égve), valamint a tranzisztorok előtt lévő pontosan nem tudom milyen feladatot ellátó kis fekvő kondenzátorok is meg égtek. A másik erősítőben nem látok sehol égésnyomot kivéve szintén a tranzisztorok forrasztási pontjain. Be kapcsoláskor egy folytonos búgás van jelen amit nem lehet se halkítani, sem pedig hangosítani a hangerő szabályozóval, valamint a kis power led is csak elég halványan világít! A hangtechnikához eléggé értek mivel leendő szakmám, de a műszerészethez csak épphogy, tehát tudom a fő alkatrészeket meg hogy milyen feladatuk van meg ilyesmi. Tudnátok segíteni hogy mi bajuk lehet és mennyibe kerülne a javíttatás??

2015. júl. 7. 00:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Helytelen használat miatt összeégett. Meg szétégett. Nem is tudjuk, milyen erősítő volt, de mondjuk meg, mennyibe kerül a javítás. Ez jó .
2016. márc. 11. 11:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Kukaba! Ott sok minden leegett, a javitas tobbe fog kerulni mint egy uj.

Esetleg ha markas cucc volt akkor erdemes javitani. Na meg a markas cuccokban van megfelelo protekcio is, nem eg ossze vissza minden szoval jo esellyel csak a vegfok tranzisztorok.

Mi is az a "Pa" ?

2016. márc. 11. 12:15
 3/3 anonim ***** válasza:
2016. márc. 11. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!