Miért búg, recseg a telefonra jack-el kötöt erősítő + hangfal?
Ha csak bedugom van egy nagyon halk alap sistergés. Ha a telefonon bármi lejátszást indítok (youtube, mp3) nagyobb recsegés hallatszik, felerősödő torz búgással.
Az erősítő: Lepai lp-2020a+
Hangfalak: régi goldstar hifi-é voltak, 2x10W, 6ohm
Az erősítőt nem a gyári táppal próbáltam, mert az eredeti usa szabványos. Hamarosan lesz átalakítóm hozzá.
Ezt a jelenséget több dolog is okozhatja.
Pl. Nem megfelelő az erősítő bemenete és a telefon kimenete között az illesztés.
Vagy okozhatja a nem megfelelő összekötőkábel.Használj vastagabb, jobban árnyékolt kábelt, mert a hálózati 50Hz meg tudja szórni rendesen ezt a szakaszt.
Én megpróbálnám úgy, hogy a telefont rádugom a töltőre, hátha megszűnik a búgás.
De lehetséges hogy az a probléma alapja, hogy az erősítőt nem a gyári tápról táplálod.
Amúgy érdekes, mert nálam pont fordítva van a dolog: Ha a tabletemet rádugom az erősítőre, akkor addig búg kegyetlenül, míg el nem indítok valamilyen lejátszást, utána semmi zaj.
Ja, és van még pár ilyen "hókuszpókusz" megoldás is, melyek nekem ugyan soha nem hoztak eredményt ilyen esetekben, de meg lehet próbálni:
Fordísd meg az erősítő hálózati dugvilláját, vagy dugd be másik konnektorba.
Illetve a másik, hogy az erősítő testpontját (-) egy vezetékkel kösd rá radiátor csövére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!