Melyiket válasszam: projektor vagy tv?
tv
olcsóbb és jóval kevesebbet fogyaszt
Egy TV mindenképpen jobban megéri.
Egy jó FHD projektor 200k körül, vagy afelett van. Teljesen be kell sötétíteni, hogy jó legyen a kép, ezen kívül még mindig nincs akkora kontrasztaránya mint egy jó TV-nek. Nem beszélve arról, hogy a projektorban lévő égőt 3-6000 óránként (típustól függ) cserélni kell, ami megint nem kis kiadás. Szerintem otthonra egy projektor ráfizetés.
Egy jobb TV-t meg lehet venni 150-170000Ft-ért, és évekig nincs vele gond :)
Azért, akik ennyire negatívan állnak a projektor kérdéskörhöz, azok láttak már 120"-os vásznat 3-4m-ről? :) Volt nálam egy BenQ W1070-es 1 hónapig. Más liga, mint egy tv. Kétségtelen a sötétítés dolog, a gyengébb kontraszt, meg a fogyasztás is. Bár sose értettem, miért fontos utóbbi, mondjuk heti pár filmnél. Egész nap úgyse megy a retekklub egy projektoron, gondolom én.
Több a macera egy projektorral, de szigorúan házimozira jobb, szerintem. Főleg, ha dedikált szobába tudja tenni az ember. A 150-170 ezres tv mekkora? Szerintem 50" környékén kezdődik a filmezésre való tv, ezt kell kb 2m-ről nézni. A másik, hogy az lcd-k mozgásmegjelenítése pocsék, ennyi pénzért.
Köszönöm a válaszokat, de még mindig nem sikerült választanom. A projektor valóban mozizásra való.
A tv meg valóban olcsóbb.
Használtan lehet venni?
Megéri?
Neked kell tudni. Tudod biztosítani a projektorrhoz szükséges körülményeket? Sötétítés, rendesen kezelt falfelület, vagy vászon, lehetőleg sötétebb falak, konzol, kábelezés, stb? A tv-t nálam nem tudná teljesen kiváltani, pont ezek miatt, de ha te kifejezetten játékra használod, pc-re kötve, akkor arra jó is lehet. A nagy képátló mindenért kárpótol.
Érdemes használtat is venni, többen foglalkoznak izzó forgalmazásával, javítással is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!