Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Lehetne rc repülőt építeni...

Lehetne rc repülőt építeni belőlük ami repül is?

Figyelt kérdés

Szívó száll,kis motor, ceruza elem, hurkapálcika, papír, hungarocell.

Valaki küldene egy jó kombinációt ezekkel az anyagokkal amely repülni is tud, és egy tervet hogy mekkorák legyenek a szárnyai, és a teste.

2015. jún. 17. 15:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ennyiből sajna nem. Kéne egy wifi/bluetooth modul és egy távirányító is . Ha ezeket megveszed akkor meg már olcsóbb lenne vett alkatrészekből megépíteni. Plusz ha elképzelésed sincs az egészről akkor szerintem ne fogj bele. vegyél egy quadrocoptert, 5000 körül megúszod
2015. jún. 17. 19:58
 2/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok... Ha nagyon épitkezni akarsz otthon, terveztem egy quadrocopter vázat, ha kell átküldöm. Keresel egy céget ami olcsón printel 3d-ben.

Ez lenne az: [link]

2015. jún. 17. 20:01
 3/11 A kérdező kommentje:
Én csak egy sima repülőt akarok ami tud is repülni a motorral.
2015. jún. 18. 14:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Akkor is bonyolult a helyzet. Először is kell egy motor+propeller ami kellő vonóerőt biztosít. Aztán valahogy a kormánylapátokat is szabályoznod kel hogy fel tudjon szállni. Szerintem ennyiből nem hozod össze sehogyan sem. Egy kicsit bővíteni kell a készleten és akkor talán meg lehet csinálni :)
2015. jún. 18. 18:49
 5/11 A kérdező kommentje:

Esetleg ha nem is repülőt akkor egy helikoptert.

A helikopterhez nem szükséges sok minden szerintem.

2015. jún. 18. 21:46
 6/11 anonim ***** válasza:

hú az még nehezebb :)

Helikopternek kell egy far rotor is, mert ha az nem lenne, akkor az egész egyhelyben forogna körbe.

A repülőt könnyebb megcsinálni. Vágj ki egy megfelelő szárnyprofilú szárnyat(keresztmetszetbe közel csepp alakú) ezekre szerelsz magassági kormányt, amit szintén kell tudnod szabályozni. Ha ezek meg is lennének akkor is kéne egy elég nagy teljesítményű villanymotor, ami nagy fordulatszámon pörög, és ehhez kéne a rotorlapátokat kapcsolnod. de ez így esélytelen hogy megcsináld 0 tudással meg pláne. Egy repülőhöz kell reynolds számot meg felhajtóerőt számolgatni, szóval egy alap szintű áramlástan ismeret kell hozzá.

2015. jún. 18. 21:50
 7/11 A kérdező kommentje:
mivel kellene még kibővíteni az anyagokat hogy, egy repülőt vagy egy helikoptert csinálni?
2015. jún. 19. 19:45
 8/11 anonim ***** válasza:

forró ragasztó + hurkapálcika + folpack

Ennyi elég a repülőgéptesthez. Nekem összejött.

Némi elektronikát rá, és már repül is...

persze jó ha az ember vill.mérnök szakon van. :D

2015. jún. 19. 20:44
 9/11 A kérdező kommentje:
Mi alapján csináltad meg? Valami tervet tudnál róla küldeni és egy képet hogy, hogyan is néz ki?
2015. jún. 20. 14:07
 10/11 anonim ***** válasza:
lmgtfy/?q=balsa+plane+plans
2015. jún. 25. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!