Lehetne rc repülőt építeni belőlük ami repül is?
Szívó száll,kis motor, ceruza elem, hurkapálcika, papír, hungarocell.
Valaki küldene egy jó kombinációt ezekkel az anyagokkal amely repülni is tud, és egy tervet hogy mekkorák legyenek a szárnyai, és a teste.
Első vagyok... Ha nagyon épitkezni akarsz otthon, terveztem egy quadrocopter vázat, ha kell átküldöm. Keresel egy céget ami olcsón printel 3d-ben.
Ez lenne az: [link]
Esetleg ha nem is repülőt akkor egy helikoptert.
A helikopterhez nem szükséges sok minden szerintem.
hú az még nehezebb :)
Helikopternek kell egy far rotor is, mert ha az nem lenne, akkor az egész egyhelyben forogna körbe.
A repülőt könnyebb megcsinálni. Vágj ki egy megfelelő szárnyprofilú szárnyat(keresztmetszetbe közel csepp alakú) ezekre szerelsz magassági kormányt, amit szintén kell tudnod szabályozni. Ha ezek meg is lennének akkor is kéne egy elég nagy teljesítményű villanymotor, ami nagy fordulatszámon pörög, és ehhez kéne a rotorlapátokat kapcsolnod. de ez így esélytelen hogy megcsináld 0 tudással meg pláne. Egy repülőhöz kell reynolds számot meg felhajtóerőt számolgatni, szóval egy alap szintű áramlástan ismeret kell hozzá.
forró ragasztó + hurkapálcika + folpack
Ennyi elég a repülőgéptesthez. Nekem összejött.
Némi elektronikát rá, és már repül is...
persze jó ha az ember vill.mérnök szakon van. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!