Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi lehet a baja az erősítőmnek?

Mi lehet a baja az erősítőmnek?

Figyelt kérdés

autós erősítőről van szó. van benne lpf hpf full állítási lehetőség

az a hibája hogy full és hpf módban cicereg a hangszóró, csak lpf módban tudom használni.

mi lehet a gondja?

2010. febr. 28. 16:32
 1/8 anonim ***** válasza:
LPF mód = Low pass filter, tehá aluláteresztő szűrő, csak mély hangot enged át. HPF = High pass filter, csak magasat enged át. Full = Teljes sáv.
2010. febr. 28. 18:25
 2/8 A kérdező kommentje:

5 éve hifizek..köszi

én a hibára lennék kiváncsi

2010. febr. 28. 19:18
 3/8 anonim válasza:
Üdv! Milyen hangszórót hajtasz róla? Szélessávút, többutasat, vagy mélyládát? Mert ez akár még hangszóró hiba is lehet, PL szétment a magas, vagy a középsugárzó, és berezonál, torzít, ha ilyen, a hangváltót is megnézném. Ha mélynyomót, akkor természetes, mivel az meg akkor torzít be, ha a mély frekiken kívül a közép frekitartomány is rávan engedve, ehhez kell LPF mód. Vagy ha hídba kötötted a 2 végfokot, akkor lehet, hogy rosszul sikerült, nem jó kapcsokra van kötve a hangszóró, vagy az RCA összekötőkábel szarakodik, és nem kap rendes, szimmetrikus jelet az erőlködő.
2010. márc. 1. 08:30
 4/8 anonim ***** válasza:
RCA az asszimetrikus. HA 5éve hifizel, akkor miért írsz ilyet h cicereg a hangszóró:D profizmusra vall
2010. márc. 1. 08:41
 5/8 A kérdező kommentje:

nemtom máshogy leírni hogy milyen hangot ad. mélyet hajtok vele, de 1 hónapja még jó volt abban a módban is.

a nyomónak tuti nincs baja. az erősítővel van valami.

nem azért írtam le hogy 5 éve hifizek csak ha válaszol valaki valamire akkor a kérdésre tegye ne azért metrt unatkozik és beír valamit.meg nem szeretem ha tiszta hülyének néznek

2010. márc. 1. 12:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha mélyládát hajtassz, miért nem jó neked az lpf mód, mikor az pont mélyláda hajtásához való.
2010. márc. 1. 14:16
 7/8 A kérdező kommentje:
ahoz jó de ez nem megoldás :S eladni se tudom majd
2010. márc. 1. 15:11
 8/8 anonim válasza:
Márbocs, 1db RCA az valóban asszimmetrikus, de itt stereoról van szó, tehát 2 közel azonos vezérlőjelről és hídkapcsolásban mindkét szereo jelet megkell kapnia az erősítőnek szimmetrikusan, hogy normálisan szóljon...
2010. márc. 1. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!