Intel core i5 vagy minimum egy amd x8 fx 8350-et vegyek a gépembe?

Figyelt kérdés
2015. máj. 24. 22:06
 1/5 A kérdező kommentje:
Roszul fogalmaztam a minimum azt jelenti jöhet deàgàbb amd is nem azt hogy jobb mint az i5
2015. máj. 24. 22:07
 2/5 anonim ***** válasza:

szerintem egy fx 8350 jobb mint egy i5-ös, szóval...

Igen.

Egyébként nem mindegy az alaplapod foglalata, valószínű ha am3+-os akkor AMD-t lehet csak, mivel az fx8350-nek AM3+-os proco figalalt kel,, az intelnek meg viszont más.

2015. máj. 24. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Namost i5-ből van 4 generáció. Nem mindegy, hogy melyikről van szó. Ha mondjuk egy 4460-as, akkor egyértelműen Intel. Az FX-ek már régiek, nem is túl erősek a fogyasztásukhoz képest, és jövőre jön a leváltója.
2015. máj. 24. 22:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Miért FX?:

-olcsóbb

-minimálisan tuningolható léghűtéssel (~5-10% reális)

Miért i5?:

-olcsóbb lap is elég hozzá

-kevesebbet fogyaszt

-kevésbé melegszik

-ez is tuningolható (a nem K-sokat is lehet egyes lapokban)

-elég rá a gyári hűtés/elég rá kisebb hűtő is

-jobb általános teljesítmény

-jobban lehet róla tovább fejleszteni később, míg AM3-hoz már nem jön erősebb proci (a 9XXX léghűtéssel felejtős)

-fejlettebb alaplapok (újabb chipsetek)

A teljesítményről:

Az FX egy szálas (=egy magos) teljesítménye nem valami erős, inkább a jól párhuzamosítható feladatoknál teljesít jól (pl. video renderelés). Van ahol i5 i7 szinten teljesít, más programoknál jellemzően i3 i5 szint között.

Játékra azért kevésbé jó választás, mivel egyszálas teljesítményben gyenge, és rengeteg játék nem képes rendesen kihasználni 2-4 szálnál többet, nem hogy 8-at. (pl. régebbi motorokra épülő MMO-knál tipikus, hogy 1 vagy 2 magot járat csak)

Én 8XXX FX-et nem ajánlanék tapasztalatlan PC-snek, mert elképzelhető, hogy csak szívna vele ha nem nagyon ért a gépekhez (pl.: hűtő,lap,BIOS). Spórolni túl sokat nem lehet vele, mivel amit nyersz vele az árán, azt máshol könnyen el is bukhatod (pl. alaplap,hűtés,sokéves szinten akár a villanyszámlán is összegyűlhet pár ezres)

Ezek közül érdemes válogatni:

FX 6300, FX 8320, 8350, i5 4460 , i5 4590 + használt piac (FX-ek, illetve 2XXX 3XXX Intelek)

K-s i5-öket csak komoly tuningra érdemes venni, de a Dollár/Ft árfolyamugrás miatt rettenetesen felment az áruk.

2015. máj. 25. 02:53
 5/5 A kérdező kommentje:
4460 asra gondoltam igen,msi h81m-p33as alaplappal.
2015. máj. 25. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!