Miért nem szól sztereoban a hangfalam?
A számítógép kimenetét egy jack-rca kábellel kötöttem össze egy mikrohifi bemenetével. A hang azonban nem sztero.
Ha viszont csak az egyik oldali rca kábelt dugom be a hifibe, akkor tökéletes. Például ha csak a jobb oldali rca van bedugva, akkor csak a jobb oldali hangszóró szól, és azon is csak a jobb oldali sáv. Balnál ugyanez csak fordítva, szóval akkor jól működik. Azonban ha mindkét rca-t bedugom a hifibe, ugyanazt hallom mindkét hangszóróban, mindkét oldali hang megszólal mindkettőben.
Ha a számítógépre közvetlenül egy sztereo fülhallgatót kötök, tökéletesen működik, illetve a hifi is sztereoban szól, ha pl CD-t játszok le.
Hol lehet a hiba?
Köszi!
Be van nyomva, csak a fotón nem látszik az erős háttérvilágítás miatt.
Köszi szépen azért!
Lehet szar a bemenet.
Ha van rajta jack bemenet kösd össze jack-jack kábellel.
Ha úgy sem jó akkor köss a hifire más eszközt pl. telefont.
Így meg lehet tudni hogy a bemenet a rossz a számítógép vagy a hifi.
Ha lenne rajta jack bemenet, azon csináltam volna, de sajnos nincs. Telefont is kötöttem rá ugyanígy, maradt a hiba, szóval a számítógépet kizárom mint hibaforrást.
Az a fura az egészben, amit fent is írtam, hogyha csak 1 kábelt dugok be, akkor az annak megfelelő hangszóró tökéletesen csak a neki szánt sávot játssza le. Ebből következtethetek arra, hogy a jack-rca kábel jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!