Miért ilyen nehéz keverni?
Azt hitted már, hogy dj-zésről fog szólni a kérdés? :D
Nem, mixingről van szó, vagy 10 éve ez a hobbim, elektronikus zene, és sajnos MÉG MINDIG nagyon kínlódva sikerül csak összehozni elviselhető hangzást.
Régen egy 2000 ft-os fejhallgatóm volt, internetem se volt, azon a kis gagyi fejhallgatón csináltam zenéket, és amit abban hallottam azt meg tudtam csinálni természetesre. Persze, hogy a valóságban xar volt mint az atom, az más téma.
Jópár éve viszont már van egy AKG K141 fejhallgatóm, amin úgy ahogy meg tudtam csinálni a keverést.
Most már stúdióhangfalam is van, sajnos csak 5 colos, ezért TOVÁBBRA sem tudok kikeverni még egy lábdobot sem, mert egyszerűen mindig ilyen búgós kopogós borzalom lesz belőle.
Mindig a kiket tolom fel nulláig és ahhoz mérten rendezem össze a többi részt. Utána meg egy kompival addig húzom össze a mastert, míg meg nem fogja a kicket.
Amennyit meg leesik ettől nulla alá, azt limiterrel visszatolom nullára és kb ennyivel meg is van oldva.
Nem értem azokat, akik jól meg tudják csinálni a zenéiket, PEDIG kva halk a master náluk és semmi nincs azon a buson csak egymás mellett a sávok. És utánna hozzák fel nullára egy szál kompresszorral, amit kb igy a gyári presetekből választanak ki, szal még MEG SEM NÉZIK, hogy mennyi kéne ténylegesen. ÉS MÉGIS JÓ!
Vagy keressek inkább más hobbit? :/

Ne aggódj, még így is a társadalom 99%-a felett álsz technikai tudásban, nem szabad feladni.
Semmit nem tudok segíteni, de ez most mi tulajdonképpen? Saját számot keversz, vagy miről van szó?

hol láttál te olyat, hogy egy szál kompresszorral meg gyári presettel jó mastert csinálnak? :o
Ez egy nagyon nehéz szakma, komoly tudás és jó fül kell hozzá, ezt a hangmérnökök évtizedekig tanulják... És nehogy azt hidd, hogy azok a nagy önálló sztárok, mint pl. Martin Garrix magának csinálja a Masterelést.
Ha te is kíváncsi vagy rá, hogy hogy szólna egy-egy zenéd jól masterelve, akkor egyszer érdemes lenne rááldoznod egy kis pénzt, és elküldened egy stúdióba, én is ki fogom próbálni egyszer, mégpedig itt:
Ez már egy eléggé komoly stúdió, itt szerintem simán csodákra képesek, és megér nekem egyszer 100$-t :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!