Miért ilyen nehéz keverni?

Figyelt kérdés

Azt hitted már, hogy dj-zésről fog szólni a kérdés? :D

Nem, mixingről van szó, vagy 10 éve ez a hobbim, elektronikus zene, és sajnos MÉG MINDIG nagyon kínlódva sikerül csak összehozni elviselhető hangzást.

Régen egy 2000 ft-os fejhallgatóm volt, internetem se volt, azon a kis gagyi fejhallgatón csináltam zenéket, és amit abban hallottam azt meg tudtam csinálni természetesre. Persze, hogy a valóságban xar volt mint az atom, az más téma.

Jópár éve viszont már van egy AKG K141 fejhallgatóm, amin úgy ahogy meg tudtam csinálni a keverést.

Most már stúdióhangfalam is van, sajnos csak 5 colos, ezért TOVÁBBRA sem tudok kikeverni még egy lábdobot sem, mert egyszerűen mindig ilyen búgós kopogós borzalom lesz belőle.

Mindig a kiket tolom fel nulláig és ahhoz mérten rendezem össze a többi részt. Utána meg egy kompival addig húzom össze a mastert, míg meg nem fogja a kicket.

Amennyit meg leesik ettől nulla alá, azt limiterrel visszatolom nullára és kb ennyivel meg is van oldva.

Nem értem azokat, akik jól meg tudják csinálni a zenéiket, PEDIG kva halk a master náluk és semmi nincs azon a buson csak egymás mellett a sávok. És utánna hozzák fel nullára egy szál kompresszorral, amit kb igy a gyári presetekből választanak ki, szal még MEG SEM NÉZIK, hogy mennyi kéne ténylegesen. ÉS MÉGIS JÓ!

Vagy keressek inkább más hobbit? :/

2015. máj. 7. 21:28
 1/2 anonim ***** válasza:

[link]

Ne aggódj, még így is a társadalom 99%-a felett álsz technikai tudásban, nem szabad feladni.

Semmit nem tudok segíteni, de ez most mi tulajdonképpen? Saját számot keversz, vagy miről van szó?

2015. máj. 8. 00:42
 2/2 anonim ***** válasza:

hol láttál te olyat, hogy egy szál kompresszorral meg gyári presettel jó mastert csinálnak? :o

Ez egy nagyon nehéz szakma, komoly tudás és jó fül kell hozzá, ezt a hangmérnökök évtizedekig tanulják... És nehogy azt hidd, hogy azok a nagy önálló sztárok, mint pl. Martin Garrix magának csinálja a Masterelést.

Ha te is kíváncsi vagy rá, hogy hogy szólna egy-egy zenéd jól masterelve, akkor egyszer érdemes lenne rááldoznod egy kis pénzt, és elküldened egy stúdióba, én is ki fogom próbálni egyszer, mégpedig itt:

[link]

Ez már egy eléggé komoly stúdió, itt szerintem simán csodákra képesek, és megér nekem egyszer 100$-t :)

2015. máj. 11. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!